Κομοτηνή: Ασυνείδητος σκόρπισε φόλες - Μήνυση και αμοιβή για να βρεθεί



Πέθαναν τρία ζώα από το δηλητήριο, που σκόρπισε άγνωστος σε μία ολόκληρη γειτονιά!
Στους δρόμους βγήκαν μέσα στη νύχτα κάτοικοι των οδών Μυσιρλή και Άρδα, κινητοποιήθηκαν μέλη της Φιλοζωϊκής και η αστυνομία...



Ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου Αχμέτ Ταϊφούν ανέλαβε να διαπιστώσει το είδος του φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε στις φόλες

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη μας, τα περιστατικά θανάτωσης ζώων, αδέσποτων και μη, με φόλες. Τραγικότερο όλων των προχθεσινό περιστατικό, που προκάλεσε αναστάτωση σε μία ολόκληρη γειτονιά της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης η Ειρήνη Γιοβάνογλου έβγαλε βόλτα τον 13 ετών σκύλο της και μόλις επέστρεψαν στο σπίτι το είδε να σπαρταρά και μέσα σε ένα λεπτό να καταλήγει -παρά τις πρώτες βοήθειες που του προσέφερε- αφού είχε καταναλώσει ένα κομμάτι κρέας που βρήκε στο δρόμο. Το σκυλί το έχω 13 χρόνια κοντά μου ήταν εμβολιασμένο και πέρα από την ταυτότητα που φοράει, έχει και ηλεκτρονική ταυτότητα», λέει με παράπονο.
Ταυτότητα με όλα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του είχε το σκυλί
που πέθανε από δηλητήριο

Έσωσε το αδέσποτο, αλλά έχασε το 13 ετών σκυλάκι της

Το σκυλάκι της νεαρής γυναίκας και άλλες δύο γάτες βρήκαν το θάνατο από το δηλητήριο που σκόρπισε ασυνείδητος σε ολόκληρη τη γειτονιά. Τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου ο κτηνίατρος Αχμέτ Ταϊφούν να διαπιστώσει το δηλητήριο που έκανε χρήση ο δράστης. Εκεί βρέθηκε και η κ. Γιοβάνογλου και εξήγησε στο «Χ» το περιστατικό, «γύρω στις 11:20 το βράδυ της Πέμπτης κατέβασα το σκυλάκι για βόλτα, σε χώρο που είναι πίσω από σκουπίδια. Στο σημείο εκείνο υπάρχουν μόνο χόρτα, καμία σχέση με πολυκατοικία, με παιδότοπους, είναι στην κυριολεξία ένας σκουπιδότοπος, αφού εκεί καταλήγουν και σακούλες με σκουπίδια. Πριν ανεβάσω το σκυλί μου στο σπίτι είδα ένα αδέσποτο κουτσό σκυλάκι, που το φροντίζουμε και 6 χρόνια και το έχουμε εμβολιασμένο και στειρωμένο, να έρχεται προς το μέρος μου, σπαρταρούσε, ζητούσε βοήθεια το καημένο. Ανέβηκα στο σπίτι αφήνω το δικό μου και λέω στον αρραβωνιαστικό μου κατέβα να σώσουμε την Ήρα, της έριξαν φόλα. Πάντα έχουμε μαζί μας ατροπίνες, το αντίδοτο του δηλητηρίου. Εκείνη την στιγμή βλέπω το δικό μου σκυλί με ένα κομμάτι μπιφτέκι στο στόμα. Του το αρπάζω από το στόμα, αλλά πρόλαβε και έφαγε μια μπουκιά. Ήταν τόσο δυνατό το δηλητήριο, αφού άρχισε να σπαρταράει αμέσως, του έκανα ατροπίνες στο δευτερόλεπτο, αλλά το σκυλί κατέληξε σε ένα λεπτό. Το αδέσποτο σκυλάκι προλάβαμε να το σώσουμε. Στην γειτονιά μας το ίδιο βράδυ βρήκαμε δύο γατάκια ψόφια και δεν ξέρουμε πόσα άλλα».




Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστου


Άμεσα η ιδιοκτήτρια του σκύλου κάλεσε μέλη της φιλοζωικής, ενώ γείτονες που ενημερώθηκαν για τις φόλες κατέβηκαν στο δρόμο αναστατωμένοι. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα Τα μέλη του σωματείου βρέθηκαν στην οδό Άρδα ενημερώνοντας με τη σειρά τους, την αστυνομία. Το περιστατικό καταγράφηκε και η νεαρή κοπέλα προέβη σε καταγγελίες και μήνυση κατά αγνώστου ώστε να διωχθεί ο υπαίτιος. Ιδιαίτερα προβληματισμένη η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Έλενα Δημοσθένους μίλησε στο «Χ» καλώντας τους πολίτες να συνεργαστούν ώστε να εντοπιστεί ο ασυνείδητος, που όπως εκτιμούν τα μέλη του σωματείου, πρόκειται για κάτοικο της συγκεκριμένης περιοχής.

Ο δήμος μπορεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα δημοτών με το όχημα περισυλλογής αδέσποτων σκύλων

Συγκεκριμένο δράση «φωτογραφίζουν» οι κάτοικοι

Η γύρω περιοχή πάντως ερευνήθηκε μέσα στη νύχτα με τη χρήση φακών, και εντοπίστηκαν πολλές φόλες, ανέφερε η κ. Δημοσθένους. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με αυτό του ΚΤΕΛ που απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες τη φιλοζωική. «Πιστεύω ότι αυτό το έκανε ένας συγκεκριμένος κάτοικος της περιοχής εκείνης, δεν νομίζω ότι είναι μία οργάνωση η οποία βάζει φόλες στην Κομοτηνή ή μάλλον δε θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Εμείς θα κάνουμε νεκροψία, θα διαπιστώσουμε τα αίτια του θανάτου των νεκρών ζώων και τα όποια δείγματα ληφθούν θα αποσταλούν στο ινστιτούτο τοξικολογίας των Αθηνών». Ένα συγκεκριμένο κάτοικο «φωτογραφίζουν» ως δράστη και οι περίοικοι της γειτονιάς, αφού μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν ιδιοκτήτες οικόσιτων έχουν δεχτεί απειλές.


Η κάτοικος της οδού Άρδα Ιωάννα Μωραΐτου βρήκε κακοποιημένο και δηλητηριασμένο το σκυλάκι της πριν μία εβδομάδα



Αμοιβή σε όσους δώσουν πληροφορίες


Το αδίκημα θανάτωσης ζώων διώκεται αυτεπάγγελτα, σημείωσε η κ. Δημοσθένους μιλώντας με σκληρά λόγια για όσους δηλητηριάζουν τα ανυπεράσπιστα ζώα. «Εμείς θα δώσουμε αμοιβή σε όποιον μας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό. Θέλουμε την υποστήριξη του κόσμου για να μάθουμε ποιος το έκανε αυτό. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως σκέφτεται ο κόσμος. Έφυγε το καλοκαίρι, όλοι θα κλειστούν στα σπίτια τους και θυμήθηκαν Σεπτέμβρη μήνα να ρίξουν φόλες. Γιατί; Γιατί τους ενοχλούν τα γαβγίσματα; Δεν μπορώ να καταλάβω! Έχουμε πει επανειλημμένες φορές ότι αν ενοχλούνται από ζώα μπορούν να καλέσουν τη Φιλοζωική και να επέμβουμε εμείς». Το φιλοζωικό σωματείο Κομοτηνής προσφέρει αμοιβή σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό φόλας με θύμα ένα οικόσιτο σκυλί και δύο γατιά.


Κι άλλο περιστατικό κακοποίησης και δηλητηρίασης ζώου


Το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα από μία ακόμα περίπτωση κακοποίησης και δηλητηρίασης ζώου. Στην περιοχή «Αμπελάκια» αυτή τη φορά εντόπισαν οι ιδιοκτήτες το δηλητηριασμένο σκυλί τους, που είχαν αφήσει σαν φύλακα στο κτήμα τους. Αυτό συνέβη πριν από μία εβδομάδα είπε η ιδιοκτήτρια του σκύλου Ιωάννα Μωραΐτου. Το σκυλί ήταν δεμένο την ημέρα και το βράδυ «το λύναμε για να φυλάει το κτήμα, αλλά μάλλον ενόχλησε κάποιους. Εμείς το βρήκαμε ένα πρωί νεκρό. Το είχαν χτυπήσει και δηλητηριάσει και πήραν και το κουτάβι του. Καταγγείλαμε το περιστατικό γιατί το θεωρούμε απάνθρωπο».





Η συνύπαρξη με τα αδέσποτα ή οικόσιτα ζώα μπορεί να ενοχλεί κάποιους, σε καμία περίπτωση όμως η λύση δεν είναι να θανατώνονται ζώα και να γεμίζει μία γειτονιά με δηλητήριο, δηλητήριο το οποίο θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις ακόμα σε μικρά παιδιά που παίζουν στις γειτονιές. Αυτό θα πρέπει να σκεφτεί ο κάθε ασυνείδητος και να πράξει το πιο απλό, να ειδοποιήσει είτε το δημοτικό κυνοκομείο είτε το φιλοζωικό σωματείο.

 
 
Εφημερίδα ο Χρόνος

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld