Αγαπητοί μαμά και μπαμπά, πέθανα σήμερα...


Αγαπητοί μαμά και μπαμπά, πέθανα σήμερα.

Είχατε κουραστεί με εμένα και με πήγατε στο καταφύγιο. Στάθηκα άτυχος όμως, γιατί εκεί ήταν υπερπλήρες. Τώρα βρίσκομαι μέσα σε μια μαύρη πλαστική σακούλα στο χώρο της υγειονομικής ταφής. Κάποιο άλλο κουτάβι θα πάρει το σχεδόν αχρησιμοποίητο λουρί μου, το οποίο αφήσατε πριν φύγετε. Το κολάρο μου ήταν βρώμικο και πολύ μικρό, αλλά μου το έβγαλε μια κυρία πριν με στείλει στους ουρανούς.

Θα μπορούσα να ήμουν ακόμα στο σπίτι αν δεν είχα μασήσει τα παπούτσια σας? Δεν ήξερα τι ήταν, αλλά ήταν από δέρμα και βρίσκονταν στο πάτωμα. Απλά έπαιζα. Είχατε ξεχάσει να πάρετε παιχνίδια για κουτάβια.

Θα μπορούσα να ήμουν ακόμα στο σπίτι αν είχα εκπαιδευτεί? Με το να μου τρίβετε τη μύτη μου πάνω σε αυτά που έκανα, ένοιωθα ντροπή που έπρεπε να κάνω την ανάγκη μου. Υπάρχουν βιβλία και δάσκαλοι που θα σας δίδασκαν πώς να με μαθαίνατε να πήγαινα ως την πόρτα.

Θα μπορούσα να ήμουν ακόμα στο σπίτι, αν δεν είχα φέρει τους ψύλλους μέσα στο σπίτι; Χωρίς φάρμακο κατά των ψύλλων, δεν μπορούσα μόνος μου να τους διώξω από πάνω μου, μετά που με αφήσατε στην αυλή για μέρες.

Θα μπορούσα να ήμουν ακόμα στο σπίτι, αν δεν γάβγιζα; Απλά έλεγα μόνο, «Φοβάμαι, είμαι μόνος μου, εδώ είμαι, εδώ είμαι! Θέλω να είμαι ο καλύτερος σας φίλος."

Θα μπορούσα να ήμουν ακόμα στο σπίτι, αν σας είχα κάνει ευτυχισμένους? Με το να με χτυπάτε δεν μου μάθατε το πως.

Θα μπορούσα να ήμουν ακόμα στο σπίτι, αν είχατε το χρόνο να με φροντίσετε και να μου μάθετε τρόπους? Μετά την πρώτη εβδομάδα δεν μου δώσατε προσοχή και ξόδεψα όλο μου το χρόνο περιμένοντας σας να με αγαπήσετε.

Πέθανα σήμερα.
Με Αγάπη, το κουτάβι σας.
Myrto St-ray
fotini tsiorva 

14 σχόλια:

  1. λυπαμε πολυ αλλα αυτο το κειμενο ειναι δικο μου .το δημοσιευσα στις 17 αυγουστουστου και υπαρχει στις σημειωσεις μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτεινή μου
    Δεν ξέρω αν είναι δικό σου, δεν το αμφισβητώ γιατί δεν γνωρίζω σχετικά, αλλά εγώ θα εστιάσω αλλού. Είναι ένα καταπληκτικό κείμενο, σπαραχτικό, μαχαιριά για κάθε φιλόζωο που έχει σκύλο και ξέρει τι υπέροχα πλάσματα είναι! Όπως και να είναι θεωρώ πως η καλύτερη χρήση του είναι να γίνει γνωστό σε όσο γίνεται περισσότερους αποδέκτες κι, εφ όσον το δημοσιεύει το blogWorld και κοινοιποείται, θα μου επιτρέψετε να το αναρτήσω κι εγώ! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το κειμενο ειναι οντως σπαρακτικο.τοβρηκα στα αγγλικα και το μετεφρασα και το περασα στις σημειωσεις μου στις 17 αυγουστου.χθες το επαναδημοσιευσε η εν λογω κυρια στα αγγλικα και θεωρησα σωστο να ανατρεξω στις σημειωσεις μου και να το δημοσιευσω μεταφρασμενο για τους φιλους που δεν μιλουν αγγλικα.και σημερα το βλεπω να περιφερετε με την υπογραφη της κας σε ολο το φεις .αν ηθελε ας μς ρωτουσε δεν ψαχνω για ευσημα.αλλα αυτο που εκανε ειναι λογοκλοπη και εχω αποδειξεις γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Φωτεινή, το κείμενο το βρηκαμε στο facebook στο προφιλ της κοπελας που αναγραφεται στο τελος του κειμενου.
    Ζηταμε συγνωμη εαν εχει προκυψει καποια παρεξηγηση αλλα το κειμενο δεν εφερε αναγραφη πηγης οποτε δεν φερουμε καποια ευθυνη.
    Μπορουμε ωστοσο να προσθεσουμε το ονομα σου κατω απο το κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά είμαστε σοβαροί??????????????? στο fb ανακυκλώνονται χιλιάδες κείμενα καθημερινά! και εγώ το πήρα προχθές από φίλη και από μένα το πήραν τόσοι άλλοι και το αναδημοσίευσαν...... αν θέλουμε να πάμε στο πρωτότυπο για να δώσουμε ντε και καλά σε κάποιον τα εύσημα, να βάλουμε ντετέκτιβ να το ψάξει!!!!!! διαφορετικά να μην δημοσιεύει κανείς τίποτα και πουθενά!!!! έλεος πια.... χάνουμε την ουσία με μικρότητες του είδους γιατί φαίνεται της άλλης το όνομα και όχι το δικό μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι θα το επιθυμουσα αυτο.ειναι κειμενο που υπαρχει αποθηκευμενο στις σημειωσεις μου και εχει δημοσιευτει ως σημειωση στις 17 αυγουστου.σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κα χριστινα!!το συγκεκριμενο κειμενο προθες δεν το βρηκατε πουθενα.το κειμενο ειναι δικη μου σημειωση που δεν μπορειται να παρετε .το κειμενο καλη μου πιστη το αναρτησα χθες και περιφερετε πλεον στο φ.β.ως κειμενο της υπογραφουσας.βεβαιως και εχω αναρτησει αλλων κειμενα αλλα παντα με την υποσημειωση οτι προκειται ειτε για κειμενο του ταδε φιλου η οτι ειναι αγνωστου.η μικροτητα επιτρεψτε μου να πω δεν ειναι δικο μου προσον αλλα του ατομου που εβαλε στη θεση του δικου μου ονοματος το δικο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. fotini tsiorva πρέπει να έχεις μεγάλο κόμπλεξ με τον εαυτό σου για να κάνεις έτσι για ένα κείμενο το οποίο δεν είναι κάν δικό σου όπως η ίδια λές, απλά έκανες τον κόπο να το μεταφράσεις. Επίσης να σε ενημερώσω οτι απο την στιγμή που κάποιο κείμενο δεν είναι νομικά κατωχυρομένο δεν είναι κανενός και μπορεί να δημοσιεύεται και να αναπαράγεται ελεύθερα χωρίς να έχει καμία σημασία ποιος το δημοσίευσε πρώτος ή τελευταίος. Όπως πολύ σωστά λέει και η φίλη Xristina χάνουμε την ουσία με μικρότητες και πολύ φοβάμαι οτι όλοι καταλαβαίνουμε πως οι μικρότητες είναι μονάχα εκ μέρους σου. Αυτά είχα να πω και να προειδοποιήσω οτι δεν πρόκειται να απαντήσω σε οτιδήποτε πεις πάνω σε αυτά που γράφω καθώς δεν μπορώ να ασχολούμαι με άτομα που έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημμα με τον εαυτό τους και κατ'επέκταση και με τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @IFI..γιατι τετοια επιθεση σε εναν ανθρωπο που υποστηριζει την αληθεια του?...η ουσια δεν χανεται...οπως δεν πρεπει να χανεται κι η ηθικη...αν καταλαβαινεις εσυ που εισαι ο κριτης και ψυχαναλητης των παντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν νομίζω ότι πρέπει να φτάσει εδώ και να χαλάσει ένα τέτοιο κείμενο. Φυσικά και το DogW0rld αν γνώριζε την αρχική πηγή θα την είχε βάλει. Τα επικριτικά σχόλια και οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν καμία θέση εδώ μέσα.. το ίδιο και οι προσωπικές επιθέσεις… τα θεωρώ πολύ άστοχα., και κακοπροαίρετα και δεν καταλαβαίνω και το γιατί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτο ακριβως πιστευω κι εγω αστεγε διαβατη..δεν εβρισε ουτε εθιξε κανεναν η φωτεινη...οποτε..καλο ειναι να ειμαστε πιο μαζεμενοι και πανω απο ολα αξιοπρεπεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φωτεινή το όνομα σου προστέθηκε στο κείμενο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν το πιστευω οτι γινεται τοση φασαρια για το ποιος εχει ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ πρωτος το κειμενο/. Πλακα εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. apisteuto pragmatika... krima na tsakizetai ena toso kalogrameno kai ebneusmeno keimeno...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld