Αγκαλιάζουν τα κωφά σκυλιά για να τα σώσουν


Υπάρχουν αυτοί που τα ταλαιπωρούν και τα βασανίζουν και αυτοί που τα καλοδέχονται στο σπίτι τους ακόμα κι αν έχουν πρόβλημα ακοής. Κωφοί και μη φιλόζωοι υιοθετούν κωφά σκυλιά για να τα φροντίσουν και να τους χαρίσουν την αγάπη τους. Αυτό έκανε πριν από λίγο καιρό ένα ζευγάρι κωφών στο Essex της Αγγλίας, το οποίο άνοιξε τις αγκάλες του στην Άλις, μια ασπρόμαυρη χαριτωμένη σκυλίτσα. Το ζευγάρι των Άγγλων τη θεώρησε ιδανική συντροφιά και τη λάτρεψε ακόμα περισσότερο λόγω του μειονεκτήματός της. Φυσικά έσπευσε να την εκπαιδεύσει στη νοηματική γλώσσα, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό με μια μικρή προσπάθεια, όπως δήλωσε.

Παιδιά και κρατούμενοι

Η Άλις όμως δεν είναι το μόνο συμπαθές τετράποδο με ακουστική αναπηρία που έχει εκπαιδευθεί ανάλογα. Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν τον περασμένο χειμώνα σε δύο κωφά κουτάβια ονόματι Σπάρκι και Πίτι, που αντί να υποβληθούν σε ευθανασία, λόγω του μειονεκτήματός τους, βρήκαν στέγη και φροντίδα στα χέρια φυλακισμένων: Κρατούμενοι της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας του Μισούρι σε συνεργασία με την Σχολή Κωφών του Φούλτον ανέλαβαν με επιτυχία να τα διδάξουν όλους τους κανόνες μιας καθωσπρέπει σκυλίσιας συμπεριφοράς. Σημειωτέον ότι οι κρατούμενοι υπάγονταν σε ειδικό πρόγραμμα ενασχόλησης με εποικοδομητικές δραστηριότητες.

Και η ελληνική περίπτωση

Δεν χρειάζεται όμως κάποιος να είναι κωφός για να επιλέξει για συντροφιά ένα κωφό σκυλί. Μπορεί να το κάνει και για λόγους ευαισθησίας. Όπως ένας Έλληνας μουσικός, που δημοσίευσε σε σχετικό σάιτ αγγελία ότι αναζητά κωφό σκυλί Δαλματίας, για να του προσφέρει ασφάλεια και αγάπη, χωρίς να το ταλαιπωρεί υποβάλλοντάς το σε δυνατές ηχητικές εντάσεις λόγω της ενασχόλησής του με τη μουσική.

goldenmag.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld