Πάτρα: Οργή για τις θανατώσεις αδέσποτων σκύλων στην Αγ. Ελεούσα




«Πόλεμος» μεταξύ φιλόζωων και… ασυνειδήτων αγνώστων λοιπών στοιχείων έχει ξεσπάσει στην Αγία Ελεούσα, με αφορμή την καθημερινή επιμέλεια αδεσπότων σκύλων που κυκλοφορούν στην περιοχή. Θύματα, φυσικά, είναι τα ίδια τα τετράποδα, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς δηλητηριασμένα και θανατωμένα, σε μια πράξη αντεκδίκησης από πλευράς των αγνώστων, που δεν επιθυμούν την παραμονή τους στην συνοικία.

Όπως κατήγγειλε στο Patranews.gr ο Σπύρος Σδόγκος, ένας εκ των κατοίκων που έχει αναλάβει την φροντίδα των αδέσποτων σκύλων, τελευταίο κρούσμα ήταν η θανάτωση δυο ζώων, τα οποία φιλοξενούνταν σε ένα σημείο που απείχε από την κατοικημένη περιοχή.

«Είχα φτιάξει ένα μικρό σπιτάκι και τάιζα δυο σκυλιά. Δεν είναι κατοικημένη περιοχή στο σημείο, οπότε κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα ζώα ενοχλούν. Όμως, όποτε μας βλέπουν να ταϊζουμε αδέσποτα μας απειλούν. Προχθές, βρήκα το ένα από αυτά τα σκυλιά νεκρό, καθώς το είχαν δηλητηριάσει. Το δεύτερο δεν κατάφερα ακόμη να το βρω, αλλά πιστεύω ότι είχε την ίδια τύχη», τονίζει ο κ. Σδόγκος.

Ήδη, οι φιλόζωοι έχουν αναφερθεί σε μέλη του Συλλόγου ενώ, επόμενο βήμα τους, είναι η επικοινωνία με την ευαισθητοποιημένη Αντιδήμαρχο κ. Ρούβαλη – Ανδρικοπούλου, η οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε πάρει υπό την προστασία της πέντε νεογέννητα κουτάβια που είχαν βρεθεί στα σκουπίδια, μέχρι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες.

patranews.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld