Πρέβεζα: 10 μήνες ποινή σε κυνηγό για την δολοφονία αδέσποτου και παράνομη οπλοχρησία

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJ4UXo5CYAOyYV-bQuFObxAWvq3nYT-br2JxonkHKdl4EpNDSS6qo8E-8S


Καταδικάσθηκε σήμερα από το μονομελές πλημμελειοδικείο Πρέβεζας καθηγητής και κυνηγός βεβαίως, που πριν ένα χρόνο πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε αδέσποτο σκυλί στον οικισμό Δροσιά της Πρέβεζας,

Ποινή για την δολοφονία του ζώου και παράνομη οπλοχρησία 10 μήνες. Μπράβο στην συμπολίτισσα μας Μαρία Ευαγγέλου που κατέθεσε εναντίον του. 

Μας εξόργισε η παρουσία ψευδομάρτυρα κυνηγού επίσης, που προσπάθησε να πει στο δικαστήριο ότι το σκυλί ήταν επιθετικό και ούτε λίγο ούτε πολύ κινδύνευαν και αυτός και ο δράστης. Ο συγκεκριμένος κυνηγός - ψευδομάρτυρας ούτε καν ήταν παρών, όταν ο δράστης σκότωσε το σκυλί. 

Η απόφαση του δικαστηρίου μας γεμίζει ικανοποίηση και ελπίδα. Όσον αφορά τους κυνηγούς, και αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνει την πλήρη απαξία εκ μέρους τους για την όποια μορφή ζωής, αλλά και το επικίνδυνο της ανεξέλεγκτης οπλοφορίας και οπλοχρησίας τους. Αρκεί να επισημάνουμε ότι ο δράστης σήκωσε την καραμπίνα και σκότωσε το άτυχο ζώο μέσα σε μια γειτονιά της Πρέβεζας.

Η Παρέμβαση για τα Ζώα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της δικαιοσύνης και ευχαριστεί θερμά της Μαρία  Ευαγγέλου, που τάιζε και φρόντιζε το αδέσποτο σκυλάκι, για το θάρρος και την αποφασιστικότητά της να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα αυτό.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld