Tρίκαλα: Αφού βασανίστηκε με σύρμα στο λαιμό, κατέληξε από φόλα!

''H κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο που είναι εξίσου αυστηρό.''
 

Αυτά κατά το...νόμο κατά τα άλλα και πάλι στην περιοχή του Πύργου χρησιμοποίησαν επικίνδυνο δηλητήριο – έχει αποσυρθεί από την αγορά – για την εξόντωση αδέσποτων σκύλων.
 
Θύμα  αυτή τη φορά  ο ΤΣΕ.  Ένας γλυκύτατος σκυλάκος που βρέθηκε να περιπλανιέται στα Ρόγγια σε άσχημη κατάσταση. Υπερβολικά αδύνατος από την ασιτία, με φρικτές πληγές στο λαιμό του από σύρμα με το οποίο  «φιλόστοργος» συνάνθρωπός μας είχε δέσει. Δεδομένων των συνθηκών, (130 ζώα, όχι σωστές εγκαταστάσεις, καμία συνδρομή από την πολιτεία και με ένα άτομο για τη φροντίδα των ζώων εκεί) η φιλοξενία του ΤΣΕ στο καταφύγιο ήταν αδύνατη, έτσι φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής τον φρόντιζαν, του  χορηγήθηκε  φαρμακευτική αγωγή και ο Τσε έγινε  καλά, προωθήθηκε για υιοθεσία μέσω διαδικτύου αλλά… δεν πρόλαβε.

Τι είναι όμως εκείνο  που κάνει τους συνδημότες μας τόσο αδιάφορους στο θέμα της φόλας, αν και ποινικό αδίκημα?

Γιατί ενώ τα κρούσματα είναι πολλά κανείς δεν ενδιαφέρεται με συνέπεια την επανάληψή τους?

Γιατί θεωρούν πως τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές προς αδύναμα πλάσματα αφορούν μόνο τους φιλόζωους ή την πολιτεία και όχι όλους μας?

Γιατί στρέφονται εναντίον εκείνων που φροντίζουν αδέσποτα αντί να κατηγορούν όλους εκείνους που  εγκαταλείπουν τα ζώα τους αφού τα βαρεθούν, πετούν τα κουτάβια αντί να στειρώσουν το σκυλί τους ?

Σε έναν κόσμο που οι πάντες θίγονται και επαναστατούν μόνο για την ...... τσέπη  τους, εμείς επιμένουμε , σαν άνθρωποι πρώτα-πρώτα και μετά σαν φιλόζωοι, πως οφείλουμε στα ζώα  τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ζωή, έναν αξιοπρεπή θάνατο, και στη διάρκεια της ζωής τους να αγωνιούν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν  ο θάνατος από φόλα είναι μαρτυρικός θάνατος.

 
Μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων ο Αργος
trikalaola.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld