Κατά του νέου νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

 
Την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, καθώς, όπως επισημαίνει, προωθεί εσπευσμένως στη Βουλή νομοσχέδιο που καταργεί τον προϋπάρχοντα νόμο, με αποτέλεσμα να ορίζει αναρμόδιους για τη διαχείριση της ύπαρξης των αδέσποτων ζώων, ενώ επιτρέπει στον κάθε τυχαίο που δηλώνει “εθελοντής κτηνίατρος” να εισέρχεται στη χώρα μας και να ασκεί ιατρικές πράξεις σε μη αποδεκτούς χώρους από την περί κτηνιάτρων νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με τον νέο νόμο παραχωρεί σε φιλοζωικά σωματεία τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αρμοδιότητα που δεν αντιστοιχεί στον σκοπό ύπαρξής τους, παρακάμπτοντας το μέχρι τώρα καθεστώς κύριας και σε ορισμένα θέματα αποκλειστικής ευθύνης των δήμων.

Επιπλέον, σημειώνει ότι εθελοντές αλλοδαποί κτηνίατροι θα προσφέρουν “δωρεάν” τις υπηρεσίες τους και θα χειρουργούν σε μη ενδεδειγμένους ιατρικούς χώρους, εισπράττοντας έξοδα διαμονής, μετακίνησης και τροφεία, αφαιρώντας εργασία με μικρότερη εν τέλει αμοιβή από τους κτηνιάτρους που διατηρούν νόμιμα κτηνιατρεία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο το νομοσχέδιο πλήττει καίρια τον κλάδο των κτηνιάτρων και ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

avgi.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld