Εκπαιδευμένα σκυλιά στα σύνορα της Αργεντινής ψάχνουν για δολάρια!


Τριακόσιοι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία διέλευσης των συνόρων σε ολόκληρη την Αργεντινή, προκειμένου να βρίσκουν με την όσφρηση δολάρια στις αποσκευές. Η κίνηση αυτή είναι ένα ακόμη μέτρο που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την μαζική φυγή από το νόμισμα της χώρας στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει τους αποταμιευτές και τους επενδυτές, που τον περασμένο μήνα απέσυραν πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Την περασμένη Δευτέρα, τα εκπαιδευμένα σκυλιά εντόπισαν 30.000 δολάρια ενσωματωμένα μέσα στην ρεζέρβα μιας BMW την ώρα που ο οδηγός της, ήταν έτοιμος να περάσει στην Ουρουγουάη, αναφέρει μια τοπική εφημερίδα σήμερα.

Το μέτρο, που θα ενταθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είχε τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο και δόθηκε μια δοκιμαστική περίοδος έξι μηνών, κατά την οποία 1.500.000 αδήλωτα δολάρια εντοπίστηκαν από τα σκυλιά.

Η περίπολος των συνόρων θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία διέλευσης των συνόρων με την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τη Βολιβία.

Τα γκόλντεν ριτρίβερ και τα Λαμπραντόρ είναι ειδικά καταρτισμένα ώστε να αναγνωρίζουν τη μυρωδιά των δολαρίων και των ευρώ.

Σύντομα θα προστεθεί μία αρκετά μεγάλη κάλυψη σε retrievers που η φορολογική αρχή AFIP αγόρασε από τη νορβηγική κυβέρνηση και αποστέλλονται στο Tandil για να μπορέσουν να αναπαραχθούν.

smartpost.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld