Σκύλος έσωσε γυναίκα από κακοποίηση και άλλαξε την πολιτική του καταφυγίου

Όταν μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ήταν να στεγαστεί σε ένα καταφύγιο προστασίας κακοποιημένων γυναικών, υπήρξε ένα μεγάλο κόλλημα, αφού η γυναίκα δεν ήθελε να αποχωριστεί το ηρωικό σκυλί που της είχε σώσει την ζωή. Έτσι χρειάστηκε να αναθεωρήσουν κάποιους κανόνες, κάνοντας την αρχή για μια νέα πολιτική, απέναντι στα ζώα. 

Όπως τα περισσότερα καταφύγια για κακοποιημένες γυναίκες, έτσι και το Κέντρο Rose Brooks δεν φιλοξενούσε κατοικίδια ζώα. Αλλά αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο σκυλί, μιας και όταν ο σύντροφος της γυναίκας προσπάθησε να σκοτώσει τη γυναίκα με ένα σφυρί, το ατρόμητο σκυλί όρμησε προστατεύοντας την γυναίκα, κάνοντας μια ασπίδα με το σώμα του, που του προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα. 

Παρά τους τραυματισμούς, η γυναίκα και το σκυλί κατάφεραν να διαφύγουν, και να πάρουν τον δρόμο για το καταφύγιο. Εκεί της πρόσφεραν στέγη και για πρώτη φορά  θα παράβλεπαν τους κανόνες για να  φιλοξενήσουν και το σκυλάκι 
 
 
Η απόφαση αυτή οδήγησε τελικά σε μόνιμη αλλαγή στην πολιτική, μιας και είναι τόσα πολλά τα θεραπευτικά οφέλη από την επαφή με τα ζώα αλλά και παρέχουν ασφάλεια και στα ζώα και έτσι το κέντρο θα προχωρήσει και εργασίες για να είναι σε θέση να φιλοξενεί και τα ζωάκια, κατασκευάζοντας ειδικούς χώρους φιλικούς για αυτά και χώρους για να παίζουν.   

Δείτε το βίντεο εδώ


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld