1350 μαθητές και 60 εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τα ζώα στο Δήμο Μαλεβιζίου



Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου. Περίπου 1350 μαθητές και 60 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις ενημερωτικές επισκέψεις. Το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου ,των αρμοδίων Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και της European Sustainability Academy – Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Ηγεσία και Διοίκηση Βιώσιμων Επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων και της ΜΚΟ Ζωφόρος Ηρακλείου,που πιστεύοντας πως η στάση μας απέναντι στα ζώα είναι πρώτα από όλα θέμα παιδείας, υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ενημερωτικές επισκέψεις στοχεύουν στην ενημέρωση των μαθητών πάνω στις ανάγκες κυρίως των ζώων συντροφιάς αλλά και στην ευαισθητοποίηση τους απέναντι στην κακοποίηση τους.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μίλησαν για εγκατάλειψη σκυλιών και γατιών, για θανάτωση των μικρών μόλις γεννηθούν με βάναυσους τρόπους και για δηλητηριάσεις. Απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα, το ζητούμενο είναι οι μαθητές να ενδιαφερθούν και να μην αναπαράγουν αυτές τις συμπεριφορές, αλλά και να προχωρήσουν ως άτομα και ως ομάδες σε δράση. Μάλιστα όταν ρωτήθηκαν πολλοί μαθητές έδωσαν τις ιδέες του που ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Στο 1ο Δημοτικό Γαζίου παρευρέθησαν και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Πετρος Περάκης οι οποίοι απευθύνθηκαν στους μαθητές και τόνισαν ότι «δεν υπάρχουν κακά ζώα» και οι οποίοι δήλωσαν στα μέλη των δύο Φιλοζωικών ότι έχουν προβλέψει ειδικό κονδύλι για τα αδέσποτα ζώα. Ελπίζουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρξουν να συνεχιστούν τέτοιου είδους δράσεις που να προάγουν το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη στήριξη όσων βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΕΔΩ

zophoros.ning.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld