Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Ναυπάκτου όσον αφορά το θέμα της προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου


Αγαπητέ κύριε Σαλαμούρα, ζητάμε να λάβετε άμεσα θέση σε ζητήματα που αφορούν τον φιλοζωικό σύλλογο του δήμου Ναυπάκτου.
 Τα παρακάτω προβλήματα που είναι ως επί το πλείστον εσωτερικά του συλλόγου, λόγου της προέδρου, κυρίας Γιαννοπούλου, αφορούν και τον δήμο μιας και χρηματοδοτεί πλέον τον σύλλογο για την συντήρηση των αδέσποτων.

Δεν έχει τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  1. Μέχρι πρότινος ο σύλλογος δεν είχε ΑΦΜ.
Η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Γιαννόπουλου ήταν αρνητική στην έκδοση ΑΦΜ, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μην έχει τραπεζικό λογαριασμό και να μην μπορεί να αποκομίσει κέρδη από δωρεές, bazaar, εράνους , πάρτι κ.α
  1. Σε πρόταση που λάβαμε από γνωστό τραγουδιστή για να κάνει αφιλοκερδώς μια εμφάνιση στην Ναύπακτο, ώστε να μαζευτούν χρήματα για τα αδέσποτα, η πρόεδρος του συλλόγου ήταν και πάλι αρνητική, χωρίς να έχει κανένα σοβαρό λόγο.
Όλο αυτό μας στοίχησε πολλά κέρδη με τα οποία θα μπορούσαμε να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης σ το κυνοκομείο.
  1. Λόγω της  οικονομικής δυσχέρειας την οποία έχει επιφέρει στον σύλλογο, τα περισσότερα σκυλιά παραμένουν χωρίς εμβόλια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.
  2. Δεν δέχεται να κάνει καμία υιοθεσία. Πράγμα που την καθιστά αυτομάτως συλλέκτρια, διονίζοντας το πρόβλημα των υπεράριθμων σκυλιών  στο κυνοκομείο και καταδικάζοντας τα σε μια ζωή δεμένα και μέσα σε ένα βαρέλι.
  3. Το έργο της πρόεδρου   έχει να κάνει μόνο με την περισυλλογή και την σίτιση των σκυλιών. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει κανένα έσοδο στον σύλλογο. Από τα 37 μέλη του συλλόγου μόνο τα 2 με 3 άτομα είναι ενεργά μέλη, επίσης δεν έχει ποτέ λάβει την μηναία εισφορά που υποχρεούται να καταβάλει κάθε μέλος, βάση του καταστατικού.
  4. Επίσης αρνείται να εγγράψει καινούργια μέλη στον σύλλογο. Χωρίς λόγο και πάλι.
  5.  Είναι δυσλειτουργική στην οποιαδήποτε συνεργασία με τα ενεργά μέλη και τους εθελοντές. 
  6. Διαχωρίζει τα αδέσποτα σε ‘’δικά της ’’και ‘’δικά μας’’  και δεν αφήνει κανέναν να ασχοληθεί με τα ‘’ δικά της’’ σκυλιά, τα οποία δέχονται ιδιαίτερης μεταχείρισης από την ιδία.
  7. Δεν  έχει κάνει πότε συνέλευση μελών και δεν έχει κρατήσει ποτέ πρακτικά.
  8. Δυσφημεί δημοσίως ενεργά μέλη του συλλόγου και εθελοντές που έχουν δώσει την ψυχή τους και την προσωπική τους περιουσία για τα αδέσποτα.
  9. Αλλάζει αυθαίρετα τις κλειδαριές του δημοτικού κυνοκομείου, χωρίς να ενημερώνει τα άτομα που ασχολούνται με την σίτιση των σκυλιών και χωρίς βέβαια να τους έχει δώσει τα καινούργια κλειδιά, αρνούμενη και πάλι την οποιαδήποτε βοήθεια.
  10. Σε όλη αυτή την εγωιστική συμπεριφορά της κυρίας Γιαννόπουλου, τα μόνα θύματα είναι τα ζώα. Φροντίζοντας μόνης της 120 και πλέον σκυλιά, κατά  δική της  επιλογή, το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι 4 νεκρά κουτάβια, υποσιτισμένα κουτάβια και σκυλιά και μπολ χωρίς νερό.
  11. Αρνείται να παρέχει ένα μέρος από την σίτιση (που ο δήμος πλέον χρηματοδοτεί)σε μέλος που σιτίζει εδώ και πολλά χρόνια αδέσποτα σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη.
  12. Έγινε ανανέωση του καταστατικού του συλλόγου τον περασμένο Απρίλιο χωρίς να κάνει εκλογές. Πράγμα παράνομο.
  13. Παρ’ όλου που ο δήμος δέχτηκε να γίνουν στειρώσεις εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον, η πρόεδρος μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία στείρωση.
  14. Το κυνοκομείο είναι  δημοτικός χώρος, πράγμα που δίνει το δικαίωμα σε μέλη και σε εθελοντές να προσφέρουν προσωπική εργασία στο κυνοκομείο, κάτι  που η κυρία Γιαννοπούλου αγνοεί επιδεκτικά, θεωρώντας το κυνοκομείο δικό της χώρο.

  Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε  το έργο που έχουν  προσφέρει  μέσα σε 5 μήνες  2 από τα μέλη του συλλόγου με την βοήθεια εθελοντών από την Ναύπακτο, την υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμη και την Γερμανία.

  1. Μας έχουν στείλει τροφές  από την Πάτρα, Αθήνα, Ιθάκη και Γερμανία.
  2. Εθελόντρια από την Αθήνα με δική της πρωτοβουλία συγκέντρωσε τροφές, μοκέτες, χαλιά στρώματα, λουριά ακόμη και ρουχαλάκια για τα σκυλιά και  σε συνεργασία με άλλη μια εθελόντρια έχει αποσταλεί  ένα μέρος από την βοήθεια.
  3. Εθελοντές δώρισαν τα σπιτάκια των σκύλων τους στα αδέσποτα μας , που τα έχουν τόση ανάγκη.
  4. Με την κατάλληλη δημοσιοποίηση έχουν βρεθεί ιδιοκτήτες χαμένων σκυλιών που είχαμε περισυλλέξει.
  5. Πολλά σκυλάκια βρήκαν σπιτάκια και ζουν μια φυσιολογική ζωή.
  6. Χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό λογαριασμό κτηνιάτρου της πόλης μας , μιας και ο σύλλογος δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό, έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό, από τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, το ποιο το εξαργυρώνουμε  στον κτηνίατρο, σε εμβόλια, τροφές και ότι άλλο έχουν ανάγκη τα αδέσποτα.
  7. Με υιοθεσίες αλληλεγγύης, όπου  ο καθένας μπορεί να υιοθετήσει ένα σκυλάκι χωρίς να το πάρει σπίτι του, προσφέροντας του την τροφή του ανά μήνα.


Για όλα τα παραπάνω, μπορούμε με επιχειρήματα και φυσικά με αποδείξεις να σας λύσουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία.
Αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, την υπογράφουν, μέλη και εθελοντές του συλλόγου, έχοντας πλήρη γνώση επί του θέματος και όχι άσχετα πρόσωπα
Κάνεις από εμάς δεν έχει  ως επιδίωξη την προεδρική θέση του συλλόγου.
Κοινός στόχος  όλων μας είναι ότι καλύτερο για τα αδέσποτα.
Ζητάμε να πάρετε άμεσα θέση, γιατί εμείς πλέον έχουμε εξαντλήσει τα όρια της υπομονής μας στην προσπάθεια μας να συνεργαστούμε με την κυρία Γιαννοπούλου και   γιατί η χρηματοδότηση του δήμου θα τελειώσει κάποια στιγμή και τα ζώα θα είναι έρμαια της τύχης τους και της  προέδρου.


Εθελοντική Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου 

Διαβάστε επίσης: 


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld