Κρήτη: Αναβολή στην δίκη του 27χρονου για τον απαγχονισμό του σκύλου του


Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία - Ισχυρίζεται ότι ο γείτονάς του τον είδε την ώρα που προσπαθούσε να ξεκρεμάσει το σκύλο του και νόμισε ότι δράστης της αποτρόπαιας πράξης ήταν ο ίδιος

Για τις 21 Ιουνίου αναβλήθηκε εκ νέου στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη του 27χρονου που κατηγορείται ότι κρέμασε το σκύλο του σε δέντρο, στην Αληθινή του δήμου Φαιστού.

Την καταγγελία έκανε γείτονάς του, ο οποίος όχι μόνο είδε τον 27χρονο, αλλά πρόλαβε να βγάλει και φωτογραφίες τις οποίες προσκόμισε στην αστυνομία. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο 27χρονος τον απείλησε και τον εξύβρισε όταν κατάλαβε ότι τον είχε δει να κρεμάει το σκύλο του και, μάλιστα, ότι σκόπευε να τον καταγγείλει.

Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Γ. Κοκοσάλη να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο και ο αστυνομικός που έδωσε κατάθεση κατά την προανάκριση. 


Παράλληλα το Δικαστήριο έκανε δεκτό άλλο αίτημα της υπεράσπισης να αποβληθούν από πολιτική αγωγή τόσο η Φιλοζωϊκή Οργάνωση εκπρόσωποι της οποίας παρίστατο στη δίκη, όσο και ο ίδιος ο γείτοντας που κατήγγειλε και απειλές σε βάρος του. Το αίτημα έγινε δεκτό με το σκεπτικό ότι η οργάνωση δεν έχει έννομο συμφέρον παράστασης πολιτικής αγωγής , ενώ κήρυξε απαράδεκτη την κατηγορία της απειλής λόγω απουσίας έγκλισης, γιατί δηλαδή ο γείτονας δεν είχε πληρώσει το σχετικό παράβολο των 100 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου και στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ο γείτονας, κάτοικος Αληθινής εδώ και λίγο καιρό, καθώς επί χρόνια ζούσε στην Ολλανδία.

Φίλοι και συγγενείς του κατηγορούμενου βρέθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, ενώ ο γείτονας κατέθεσε τηρώντας ... αποστάσεις.


Ο 27χρονος, από την πλευρά του πάντως, ισχυρίζεται ότι δεν κρέμασε αυτός το σκύλο του. Υποστηρίζει ότι μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του βρήκε κατακρεουργημένα 10 κουνέλια, ενώ βγαίνοντας έξω βρήκε το σκύλο του κρεμασμένο στο δέντρο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο γείτονας τον είδε την ώρα που προσπαθούσε να ξεκρεμάσει το ζώο.

cretalive.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld