Ημαθία: Δολοφόνησαν 4 κουτάβια, 2 σκυλιά και 5 γάτες με φυτοφάρμακο!


'' Πριν περίπου 2 μήνες (απ' ότι μας είπαν) έκλεισε μια κτηνοτροφική μονάδα κοντά στον Σταυρό Ημαθίας και εγκαταλείφθηκαν 2 ενήλικα Ελληνικά Ποιμενικά. Τα σκυλιά ήταν φοβισμένα και δεν μπορούσαν να πιαστούν, κάποιοι Άνθρωποι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να τα ταΐζουν. 

Το ένα το πιο θαρραλέο άρχισε να τους πλησιάζει. Και τα 2 ήταν έγκυα και πριν ενάμιση μήνα γέννησαν 9 μωρά. Το πιο θαρραλέο γέννησε στην αυλή ενός σπιτιού, το άλλο απέναντι από ένα σπίτι όπου το τάιζαν. Κατάφεραν να επιβιώσουν και τα ίδια και τα κουτάβια τους παρ’ όλο που όλο τον Φεβρουάριο είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-10 τα βράδια στην περιοχή όπου ζούσαν). 

Οι Άνθρωποι που τα τάιζαν και τα φρόντιζαν έδωσαν 3 μικρά για υιοθεσία, συνέχιζαν να ταΐζουν τα υπόλοιπα και τις μάνες. Η μάνα που ζούσε στην αυλή ήταν πάρα πολύ ήρεμη και δεν έβγαζε κιχ, η άλλη ήταν τόσο φοβισμένη που δεν μπορούσες να την πλησιάσεις ούτε στα 20 μέτρα. Δεν γαύγιζαν, δεν ενοχλούσαν κανέναν, τα είχαμε βάλει και σε αγγελία για να τα βρούμε όλα από ένα σπίτι.
 

Την Πέμπτη το βράδυ όμως κάποιο δίποδο τέρας πήρε την απόφαση να τους πάρει την ζωή. Πήρε ψωμιά και τα ανακάτεψε με φυτοφάρμακα, τα πέταξε μέσα στις αυλές των ανθρώπων που πρόσεχαν τα κουτάβια και στο μέρος όπου ήταν η φοβισμένη μανούλα με τα 4 κουτάβια της. 

Το πρωί της Παρασκευής οι Άνθρωποι βρήκαν νεκρά τα 4 κουτάβια, ένα οικόσιτο σκυλί (που το είχαν σώσει πριν λίγους μήνες από φόλα), 5 γάτες και από την μανούλα μόνο ένα κομμάτι δέρματος. Πιθανότατα το βράδυ την έφαγαν αλεπούδες και άλλα ζώα που ζουν στην περιοχή. 


Τα ζώα θάφτηκαν πριν ενημερωθούμε όποτε δεν στείλαμε κάποιο για νεκροψία. Τα ζώα που έφαγαν την νεκρή μανούλα πιθανότατα θα πέθαναν κι αυτά ,μπορεί μέσα σε κάποιο χωράφι από τα τόσα της περιοχής, ή σε κάποιο ρέμα, όπως και να χει τα ισχυρά δηλητήρια που έριξαν θα κάνουν χρόνια να απορροφηθούν και θα τα καταναλώσουμε εμείς, μέσα από τα ροδάκινα και το νερό, αλλά αυτά δεν τα σκεφτήκαν οι δολοφόνοι. Δεν σκέφτηκαν ότι πέρα από τα σκυλιά θα πεθάνουν και άλλα ζώα και πουλιά της ευρύτερης περιοχής και μπορεί και κανένας άνθρωπος.
 
Δολοφόνοι μπορεί να μην φοβάστε ότι θα πληρώσετε για αυτό που κάνατε, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν μάρτυρες, οπότε δεν φοβάστε ούτε εμάς ούτε τη δικαιοσύνη. Αλλά περά από εμάς υπάρχει κι άλλος μεγαλύτερος κριτής που λέγεται θεός ή κάρμα ή όπως θέλει να πιστεύει ο καθένας ότι λέγεται και στο τέλος θα πάρετε ότι δώσατε σε αυτή τη ζωή.
 
Προσωπικά εύχομαι να μην πλύνατε καλά τα χεριά σας μετά τη χρήση του δηλητήριου και να καταναλώσετε εσείς και η οικογένεια σας με κάποιο τρόπο λίγο από αυτό και να έχετε τον ίδιο θάνατο στον όποιο καταδικάσατε αυτά τα αθώα πλάσματα που δεν σας έβλαψαν ποτέ. 

Ο Μαχάτμα Γκάντι κάποτε είπε ότι ο Πολιτισμός ενός έθνους και οι ηθικές του αξίες κρίνονται από την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα. Ας καμαρώσουμε λοιπόν περήφανα τους πολιτισμένους συμπατριώτες μας. Ντροπή, όχι μόνο σε αυτούς που έριξαν το δηλητήριο αλλά σε όλους όσους το κάνουν παντού, σε όλους όσους βλέπουν ή ξέρουν και δεν μιλάνε και σε όλους μας που επιτρέπουμε εν έτη 2012 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στη χώρα μας που δείχνουν την παιδεία του λαου μας και έχουν αντικτυπο στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικο. Οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις είναι άρρωστοι ψυχικα και επικινδυνοι ακόμη και για το οικιο περιβάλλον τους. Πρέπει να τιμωρηθουν,αρχιστε να μιλάτε και μην κρύβεται τετοια περιστατικα απο την αστυνομια και τους Φιλοζωικους Συλλογους των περιοχων σας.''


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΖΩ.Η)


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld