Άφησε 6 κουτάβια σε μάντρα και τα έπνιξαν τα άλλα σκυλιά

Φώτο Αρχείου

Μπροστά σε μια εικόνα που τον συγκλόνισε και ταυτόχρονα τον εξόργισε βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα ένας συμπολίτης μας, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθεί να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στο μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών που υπάρχουν στην πόλη, φιλοξενώντας περί τα 20 σκυλιά σε έκταση που έχει στην Ανατολή.

Κάποιος άγνωστος στον χώρο που φιλοξενεί ο Ιάσωνας Κατωγιάννης τα ζώα, άφησε μετά της 8 το βράδυ της Κυριακής μέσα σε σακούλα 6 κουτάβια τα οποία προφανώς είχε γεννήσει δική του σκύλα, μόνο που δεν φρόντισε να τα προστατεύσει από τα υπόλοιπα σκυλιά που βρίσκονταν στον χώρο, αφού κρέμασε την σακούλα από την εσωτερική πλευρά του φράχτη με αποτέλεσμα τα μεγάλα σκυλιά να τα δαγκώσουν και να τα πνίξουν.

Η εικόνα που αντίκρισε αλλά και η πρακτική αυτή εξόργισε τον κ. Κατωγιάννη διερωτώμενος τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ενεργούν κατ’ αυτό τον τρόπο, αφού όπως σημείωσε προφανώς η συγκεκριμένη πράξη ήταν εσκεμμένη για να μην ζήσουν τα κουτάβια.

Για τον κ. Κατωγιάννη το πρόβλημα των αδέσποτων δημιουργείται από τον ίδιο των άνθρωπο που δεν μεριμνά για την μη αναπαραγωγή των σκύλων, με αποτέλεσμα να πετάνε στη συνέχεια τα κουτάβια, να πληθαίνουν τα αδέσποτα και να ακολουθούν τα περιστατικά δηλητηριάσεων με φόλες. «Αν θέλουν να μην γεννούν τα ζώα τους να μην τα ζευγαρώνουν» σημείωσε με νόημα ο κ. Κατωγιάννης, εκφράζοντας μάλιστα την πρόταση του για σύσταση σώματος Αστυνομίας για τα ζώα, υπηρεσία που υπάρχει στην Αμερική. Όσο για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων σίγουρα εκτιμά πως θα έλυνε το πρόβλημα εφόσον μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.


palmosipirou.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld