Πτολεμαΐδα: Νέα βάρβαρη θανάτωση αδέσποτων

Ανάστατοι είναι οι φιλόζωοι της Πτολεμαΐδας από ένα νέο κρούσμα βάρβαρης θανάτωσης αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν νεκροί τέσσερις σκύλοι.

Ο ένας σκύλος ξεψύχησε το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στα μάτια ανήμπορων περίοικων, ενώ άλλα τρία σκυλιά βρέθηκαν νεκρά μέσα στο Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς.
 
Το πρώτο δηλητηριασμένο ζώο εντοπίστηκε να ψυχορραγεί στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, κοντά στην οδό Περδίκκα, το βράδυ του Σαββάτου από διερχόμενο ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Στον τόπο έφθασε αμέσως η ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας και μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι ειδοποίησαν κτηνίατρο και παρά το γεγονός ότι χορήγησε στο δηλητηριασμένο ζώο αντίδοτα δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί το δύστυχο ζώο. Επειδή μάλιστα με τον εμετό έβγαλε και μεγάλη ποσότητα αίματος, εικάζεται ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες είχαν καρφώσει στη δηλητηριασμένη τροφή που έσπειραν στην περιοχή και σπασμένα γυαλιά. 

Και δυστυχώς, οι φόβοι των μελών του Φιλοζωικού σωματείου ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν και άλλα δηλητηριασμένα αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα, επαληθεύτηκαν. Καθώς, το ίδιο βράδυ βρέθηκε νεκρός άλλος ένας σκύλος λίγο πιο πάνω από την περιοχή της Λαϊκής Αγοράς, κοντά στην Ταβέρνα «Γιάγκος». Το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε ένα ακόμα μικρόσωμο σκυλί στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς (οδό Δημοκρατίας), ενώ το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε και τέταρτος νεκρός σκύλος στην ίδια περιοχή, στην Παιδική Χαρά που υπάρχει στο χώρο του Εμπορικού Πολύκεντρου. 

Μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας καταγγέλλουν για άλλη μια φορά τους ασυνείδητους που πετούν φόλες σε κεντρικά σημεία της πόλης και δίπλα σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά και καλούν τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση για να μην μείνει ατιμώρητη η νέα αυτή βάρβαρη εξολόθρευση ζώων που δυσφημεί την Πτολεμαΐδα στο πανελλήνιο. Όπως μάλιστα ανέφερε το μέλος του σωματείου Ευσταθία Παπαχρήστου, δεν έχουν καμία δικαιολογία οι άνθρωποι που φοβούνται ή αισθάνονται να απειλούνται από επιθετικά αδέσποτα, καθώς μπορούν να ειδοποιούν το δήμο για την περισυλλογή τους προκειμένου να μεταφερθούν στο δημοτικό κυνοκομείο. 

Το Φιλοζωικό Σωματείο απευθύνει έκκληση στους κατοίκους σε περίπτωση που έχουν δει κάποιον να πετά κομμάτια κρέας σε αδέσποτα να επικοινωνήσει με την αστυνομία, καθώς επίσης σε περίπτωση που παρατηρούν επιθετικά αδέσποτα να καλούν το τηλέφωνο το δήμο στο τηλ. 24630-54023 ή τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο στο κινητό τηλ. 6932119271 για την περισυλλογή τους. 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα κρούσματα βάρβαρης θανάτωσης αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας από την περασμένη άνοιξη, το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την περίοδο του χειμώνα που πέρασε, γι’ αυτό και στην υπόθεση έχει εμπλακεί πλέον και η αστυνομία, καθώς προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. 

e-ptolemeos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld