5 τρόποι να βοηθήσετε αδέσποτα ζωάκια




Κάθε φορά που βλέπω αδέσποτα ζωάκια στο δρόμο να με κοιτούν με μάτια που κάνουν την καρδιά μου να σφίγγεται, σκέφτομαι πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο άψυχοι οι άνθρωποι αυτοί που τα έδιωξαν από το σπίτι τους!.

Υπάρχουν τρόποι να τα βοηθήσουμε, ακόμη και όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας, σας απαγορεύει ρητώς να φέρετε ένα από αυτά στο χώρο  του ή ακόμη και στην αυλή του! Και αν πραγματικά το θέλει κανείς, δεν είναι καθόλου δύσκολοι στην υλοποίηση τους.

1. Δωρεάν Προμήθειες :
Σε κάθε πόλη που σέβεται την ύπαρξη των άτυχων αυτών πλασμάτων, υπάρχουν καταφύγια ζώων. Αντί λοιπόν να πετάξετε οτιδήποτε παλιό έχετε σπίτι σας, από  μία κουβέρτα μέχρι την παλιά οθόνη του υπολογιστή σας, μπορείτε να τα χαρίσετε. Κάθε καταφύγιο μικρών ζώων, έχει ανάγκες από οτιδήποτε θα τους φανεί χρήσιμο για να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Φυσικά, και η προσφορά τροφής για τα ζώα που ζουν σε αυτά, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

2.  Ειδικές Δεξιότητες :
Είστε ένας πολύ καλός λογιστής; Γραφίστας; Ειδικός Επενδύσεων, μοδίστρα ή ξυλουργός; Το τοπικό καταφύγιο ζώων μπορεί να σας χρειαστεί. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που χρειάζεται ένα  γραφείο διάσωσης. Από διοικητικά μέχρι και χειρονακτικά καθήκοντα. Χρειάζονται οι άνθρωποι με όλα τα είδη των δεξιοτήτων για να κάνουν το έργο διάσωσης όσο το δυνατόν καλύτερα.

3. Αξεσουάρ μικρών ζώων:
Ένα προσεγμένο κατοικίδιο ζώο είναι πολύ πιο πιθανό να εγκριθεί από τον άνθρωπο που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να το πάρει σπίτι του . Γι αυτό μπορείτε να προσφέρετε αξεσουάρ καλωπισμού, όπως μία βούρτσα. Γιατί να μην είστε και εσείς που θα το φροντίστε και θα του χτενίσετε το τρίχωμα, προσφέροντας εθελοντική εργασία στο καταφύγιο διάσωσής του; Λίγες ώρες από το Σαββατοκύριακο σας, ένα μικρό χάδι και λίγη αγάπη από αυτήν που σίγουρα έχετε, είναι το πολυτιμότερο δώρο για αυτά.

4. Βοηθήστε να επιστρέψουν σπίτι τους :
Αν βρείτε ένα χαμένο κατοικίδιο να περιφέρεται μόνο στους δρόμους, φροντίστε να καταβάλλετε κάθε δυνατή  προσπάθεια να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του, πριν πάει στο καταφύγιο. Κάθε κατοικίδιο που πηγαίνει σε ένα καταφύγιο διάσωσης,  προσωρινά, καταλαμβάνει το χώρο που θα μπορούσε να απαιτηθεί από ένα άλλο.  Αν εντοπίσετε γρήγορα τον  ιδιοκτήτη, θα μειώσετε  την πιθανότητα ενός άλλου ζώου να προβεί στην ευθανασία, επειδή δεν υπήρχε περισσότερος χώρος στο καταφύγιο. Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, όμως έχει συμβεί.

5. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και internet :
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ιστοσελίδες στο internet, μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια για τη ζωή ενός ζώου που έχει χαθεί. Εάν έχετε έναν ιστοχώρο, καλείστε να τον χρησιμοποιήσετε! Ανεβάστε τη φωτογραφία του ζώου, και αν ο ιδιοκτήτης του το αναζητεί, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αναγνωριστεί και να γυρίσει σώο και αβλαβές στο σπίτι του. 



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld