Πίστωση 20 χιλ. ευρώ από το Δήμο Λέσβου για το θέμα των αδέσποτων


Πίστωση 20 χιλ. ευρώ έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Λέσβου για κτηνιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα κι εμβόλια, καθώς και για τον εξοπλισμό του Δημοτικού Κτηνιατρείου (Κυνοκομείου). Βάσει μελέτης που υπέβαλε προς έγκριση ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, το πρόγραμμα φαίνεται πως θα αρχίσει να προχωρά κι έτσι ο Δήμος θα μπορέσει να αναλάβει πλέον τις ευθύνες του ως προς το θέμα των αδέσποτων, διευκολύνοντας τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους πολίτες της Λέσβου.

Η σχετική εισήγηση παρουσιάστηκε από τον κ. Βατό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σε διαφοροποίηση όσων είχαν ειπωθεί προηγουμένως από την αρμόδια πενταμελή επιτροπή για τα αδέσποτα του Δήμου Λέσβου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να υπογραφεί σύμβαση με κτηνίατρο όπως προβλέπει ο νόμος. Ο ίδιος καταγγέλλει, μάλιστα, πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν υπέβαλε σχετικά τιμολόγια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως προβλέπεται από το νόμο, ώστε να εισπράξει το 80% του κονδυλίου που προβλέπεται για τα αδέσποτα.

«Δεν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα ως δημοτική κοινότητα, αλλά το σύνολο του αυτοδιοικητικού κόσμου όλων των βαθμίδων, μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες, μπορεί να αντιμετωπίζει σταδιακά και εν δυνάμει το θέμα των αδέσποτων», δήλωσε χτες ο ίδιος στο «Ε». «Από εκεί και πέρα, ο βαθμός συνείδησης του καθένα είναι θέμα προσωπικό και δεν το κρίνω. Έχουμε ωστόσο ευθύνη, να δούμε τα προβλήματα. Εμείς από πλευράς μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στειρώνουμε τα ζώα και να τα επαναφέρουμε στο περιβάλλον τους.»

Τέλος, ο κ. Βατός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εγκαταλείπουν ζώα.

emprosnet.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld