Αμαλιάδα: Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια!


Τα περιέθαλψε κάτοικος της Αμαλιάδας και εν συνεχεία ο Φιλοζωικός Πύργου

Έξι νεογέννητα κουταβάκια, βρέθηκαν αβοήθητα σε κάδο απορριμμάτων στην Αμαλιάδα, τα οποία λίγες ώρες νωρίτερα, κάποιος «απάνθρωπος» χωρίς την παραμικρή ευαισθησία πέταξε στα σκουπίδια…

Τα κουταβάκια αντιλήφθηκε από το «κλαψούρισμα» τους κάτοικος της περιοχής και χωρίς δεύτερη σκέψη τα περιέθαλψε. Ο κ. Γιάννης Τραγουστής, αφού φρόντισε τα έξι υπέροχα σκυλάκια, κατάφερε μετά από πολύωρες προσπάθειες και χάρις την βοήθεια του συνάδελφου δημοσιογράφου Γ. Μαρινόπουλου, να επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου εθελοντές του οποίου τα παρέλαβαν και τα φιλοξενούν ήδη στο χώρο που τους έχει άτυπα διατεθεί από το Δήμο, δίπλα στα φυτώρια του.
 
Ο κ. Τραγουστής χαρακτήρισε αδιανόητη και απαράδεκτη την εγκατάλειψη των κουταβιών και τόνισε πως αδυνατεί να πιστέψει ότι στην πολιτισμένη κοινωνία που όλοι ζούμε, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τοποθετούν σε μια σακούλα νεογέννητα σκυλάκια και τα πετούν σε κάδο απορριμμάτων. Πέραν όμως της καταδικαστέας αυτής πράξης, ο κ. Τραγουστής εξέφρασε και την δυσαρέσκεια του για την έλλειψη δημοσίων φορέων στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών ενώ εξήρε το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου που κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια περιθάλπουν και φροντίζουν αδέσποτα.

«Ζητάμε βοήθεια»

Η δραστήρια πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου κ. Γεωργία Μαστρογιαννοπούλου, επισήμανε ότι το να παρατάς ένα ζώο, είναι σαν να πετάς ένα μωρό στη μέση του δρόμου… «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ένα παρατημένο ζώο βρίσκει συνήθως φρικτό θάνατο, είτε από φόλα είτε από κακοποίηση. Πιστεύουμε ότι η φιλοζωία είναι ένδειξη πολιτισμού. Δεν μπορείς όμως να λες ότι είσαι πολιτισμένος και να ρίχνεις φόλα… ένα φαινόμενο σύνηθες δυστυχώς… Άλλωστε, όποιος αγαπάει τα ζώα, πιστεύω ότι γίνεται καλύτερος άνθρωπος».

Επιπλέον, η κ. Μαστρογιαννοπούλου αναφέρθηκε στο νέο Νόμο για τα ζώα, τονίζοντας ότι πλέον όποιος τα κακοποιεί έχει πρόστιμο και φυλάκιση και μάλιστα ζήτησε από τον κόσμο στην περίπτωση που αντιληφθεί κακοποίηση ζώου να ενημερώσει το σύλλογο, ή την αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Ακολούθως μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο σύλλογος τονίζοντας ότι ο Δήμαρχος Πύργου τους έχει παραχωρήσει άτυπα ένα χώρο στον οποίο συγκεντρώνουν και φιλοξενούν πληγωμένα και κακοποιημένα σκυλιά ενώ βρίσκονται και σε καλό δρόμο προκειμένου να δημιουργήσουν Κτηνιατρικό Ιατρείο. «Το βασικό μας πρόβλημα θα λυθεί αν βρούμε λύση στο θέμα των στειρώσεων ώστε να παψουν τα αδέσποτα να πολλαπλασιάζονται. Ζητάμε από τον κόσμο, να μας βοηθήσει είτε με την εθελοντική του παρουσία για την φροντίδα των ζώων είτε μέσω οικονομικής βοήθειας για την αγορά των τροφών και όλων όσων χρειάζονται τα σκυλάκια. Επίσης να τους παρακαλέσουμε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους».

Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες της περιοχής που τους προσφέρουν δωρεάν τροφή για τα ζώα που φιλοξενούν καθώς και τους κτηνίατρους της πόλης του Πύργου για την βοήθεια τους.

Όσον αφορά τα έξι πανέμορφα νεογέννητα κουταβάκια, παραμένει άγνωστο αν θα επιζήσουν, το σίγουρο όμως είναι πως πλέον βρίσκονται σε καλά «χέρια».


 eproini.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld