Αγνοούνται τα ίχνη 8 κουταβιών με τις «ευχές» του Δήμου μετά από πράξη αναδοχής/υιοθεσίας!


Σε αυτό το παράπηγμα στον Κολωνό, γιατί σπίτι δεν μπορείς να το πεις, κατοικούν αλλοδαποί/μετανάστες. Νόμιμοι ή παράνομοι δεν ξέρουμε. Σε αυτόν τον κόσμο άλλωστε, όλοι μας είναι λαθραίοι! 

Πριν από καιρό είχαν μια σκύλα έγκυο που έφερε στον κόσμο 8 κουτάβια, όλα με την προδιαγραφή του αδέσποτου. Και την σκύλα από τον δρόμο την μάζεψαν. Ακούστηκαν πολλά ως συνήθως, αλλά επειδή δεν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες και κανείς δεν έκανε εγγράφως καταγγελία ή αναφορά, δεν θα αναφέρουμε τίποτα.

Φιλόζωη της περιοχής με γνωριμίες και στενές φιλίες στον Δήμο Αθηναίων απαίτησε να αφαιρεθεί η σκύλα με τα κουτάβια από τα χέρια των «ιδιοκτητών» τους. Ο Δήμος έστειλε τους «ειδικούς» δλδ. τον οδηγό της κλούβας περισυλλογής και τους δύο υπαλλήλους που εκτελούν χρέη μπόγια.  

Απομάκρυναν τα κουτάβια από τον χώρο, για «κατάσχεση» μιλά ο Δήμος, αλλά κατάσχεση χωρίς εντολή/απόφαση εισαγγελέως δεν υφίσταται! Όσο για την μητέρα των κουταβιών δεν την πήραν, γιατί την είχε πάει βόλτα ο ιδιοκτήτης (;). Και αφού θεώρησαν τον «ιδιοκτήτη» ιδιοκτήτη(!) έφυγαν με ήσυχοι συνείδηση.

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν σε έναν προσωρινό ασφαλή χώρο φιλοξενίας. Μετά από δύο ημέρες ο άνθρωπος που είχε την σκύλα, κάτω από πιέσεις την παρέδωσε στον Δήμο. Έτσι όλοι ήταν ικανοποιημένοι!

 Η φιλόζωη κυρία της περιοχής έσπρωξε το πρόβλημα της σκύλας στον Δήμο, ο Δήμος που ακόμα δεν έχει πρόγραμμα στείρωσης και φύλαξης έκανε την φιγούρα του και ο αλλοδαπός βρήκε την ησυχία του από τις πιέσεις που δεχόταν.  .Οι μοναδικές χαμένες υπάρξεις σε αυτή την ιλαροκωμωδία είναι η μάνα και τα κουτάβια της.

Με μεσολάβηση γνωστής φιλόζωης, της κ.  Κ.Ρ, μεταφέρθηκε η σκύλα σε κτηνίατρο και στειρώθηκε. Όλα τα έξοδα τα ανέλαβε η κ . Κ.Ρ.  Η μεγάλη έκπληξη ήρθε όμως μετά την αποθεραπεία της!

Ο Δήμος αποφάσισε και διέταξε να επανατοποθετηθεί η σκύλα άμεσα στον Κολωνό! Σε μια όντως πολύ επικίνδυνη και αφιλόξενη ως προς τα ζώα περιοχή.  Αν και οι άνθρωποι που είχαν τον χώρο φιλοξενίας επέμεναν να κρατήσουν την μάνα και τα κουτάβια μέχρι να βρεθεί ένα σπίτι. Από την ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΙΔΑ εισέπραξαν ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!»

Έτσι η σκύλα πήρε για άλλη μια φορά τον δρόμο για τον Κολωνό. Αυτή τη φορά τελείως αδέσποτη, να κοιμάται και να γυροφέρνει στους δρόμους και όχι τουλάχιστον   ημιδεσποζόμενη.

Τα δε 8  κουτάβια τα πήρε η Αστική Πανίδα από τον χώρο της φιλοξενίας και τα παρέδωσε σε έναν Ρουμάνο! Όλα μαζί! Χωρίς συμβόλαιο υιοθεσίας ή συμβόλαιο αναδοχής!!!!! Έκτοτε τα ίχνη τους αγνοούνται ούτε κατέστη δυνατόν στον Δήμο να βρει τα ίχνη του Ρουμάνου!

Τα ερωτήματα πολλά!
  1. Αν η σκύλα και τα κουτάβια ανήκαν στον «ιδιοκτήτη» (όπως τον αναφέρουμε εμείς) με ποια διοικητική ή εισαγγελική απόφαση τα αφαίρεσαν από τον «ιδιοκτήτη»; Και γιατί δεν πήραν την μάνα αμέσως μαζί τους, αλλά μας έδωσαν ως δικαιολογία, ότι η σκύλα ήταν βόλτα με τον ιδιοκτήτη της , χωρίς «»;
  2. Αν ο «ιδιοκτήτης» κατείχε παράνομα την σκύλα ή την κακοποιούσε, γιατί δεν έγιναν οι νόμιμες διαδικασίες κατά του προσώπου του;
  3. Εφόσον υπήρχε χώρος φιλοξενίας για την  μητέρα και κουτάβια, γιατί επεστράφη η μάνα κατά απαίτηση φιλόζωης στους αφιλόξενους δρόμους του Κολωνού; Η ακριβής τοποθεσία επανατοποθέτησης δεν μας είναι γνωστή ούτε γνωστοποιείτε στα φιλοζωικά σωματεία.
  4. Πως είναι δυνατόν, το τμήμα Αστικής Πανίδας να δίνει για υιοθεσία ή αναδοχή οχτώ (8) κουτάβια σε έναν Ρουμάνο (ή και Έλληνα ακόμα) χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία και διεύθυνση του; Χωρίς συμβόλαιο υιοθεσίας ή αναδοχής;  Όταν φιλόζωοι αιτούνται να υιοθετήσουν τρίτο σκυλί από τον Δήμο του αρνούνται, γιατί σύμφωνα με τον Νόμο, όπως τον ερμηνεύουν βέβαια αυτοί κατά το δοκούν, το απαγορεύει. Ξαφνικά η Αστική Πανίδα παραβιάζει τον Νόμο και παραδίδει 8 σκυλάκια σε άγνωστο άτομο;
Πολλά περίεργα κρύβει  αυτή η υπόθεση. Κάτι πολύ ……σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!

Και βέβαια τα μέλη της 5μελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος είναι άφαντα για άλλη μια φορά!

Ας ρωτήσουμε όλοι μας τον Δήμο που βρίσκονται τα ζώα και αν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους.

«Παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε για την τύχη των 8 κουταβιών που παρεδόθησαν για αναδοχή/υιοθεσία σε έναν Ρουμάνο που τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά στο Τμήμα Αστικής Πανίδας. Πως είναι δυνατόν να δίνονται αδέσποτα για υιοθεσία ή αναδοχή χωρίς συμβόλαιο και χωρίς να ελέγχονται τα στοιχεία του ατόμου; Σε ποιο ακριβώς σημείο στον Κολωνό επανατοποθετήθηκε  η μητέρα των κουταβιών; Γιατί δεν παρέμειναν τα κουτάβια στον χώρο φιλοξενίας; Παρακαλούμε για άμεση ενημέρωση.»

adespotaath@cityofathens.gr 
με κοινοποίηση στον Δήμαρχο
sec.gkaminis@gmail.com


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld