Λάρισα: Ο αγώνας του Οδυσσέα που περιφερόταν με έναν όγκο 7 κιλών!

 Προχθές 04.10.2012 ήταν η γιορτή των τετράποδων, η παγκόσμια ημέρα των ζώων. Χθές όμως ήταν και η μέρα του Οδυσσέα, η μέρα που τον εντόπισα τυχαία σε παράλληλο δρόμο επι της οδού Αεροδρομίου, κεντρικού δρόμου της Λάρισας

Στη θέα του σάστισα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με ένα τέτοιο περιστατικό και όταν μάλιστα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και οικονομικά, το εγχείρημα γίνεται δυσκολότερο. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό μπορεί να περιφερόταν η ψυχούλα, σε αυτήν την κατάσταση αλλά το μόνο που γνωρίζω είναι οτι στο σημείο που τον βρήκα είχε 2 μπώλ, ένα για φαγητό και ένα για νερό. 

Δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία να κρίνω κανέναν, δεν έχω το δικαίωμα άλλωστε. Ο καθένας μας προσφέρει όπως μπορεί. Ακόμα και αν ο Οδυσσέας κουβαλούσε αυτόν τον όγκο πάνω του, θεωρώ σημαντικό οτι υπήρξαν άνθρωποι που του πρόσφεραν την στοιχειώδη φροντίδα. 


Δυστυχώς όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι ο Οδυσσέας μεταφέρθηκε με την βοήθεια 2 φιλόζωων στην Κτηνιατρική κλινική Λάρισας. Σε πρώτη φάση έγινε ακτινογραφία θώρακα και αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες αν και αδεσποτάκος ηλικίας περίπου 8 ετών, βγήκαν πεντακάθαρες. Η κτηνίατρος κ. Σοφία Ζώη που τον ανέλαβε ήταν κάθετη ή χειρουργείται ή δεν επιβιώνει στον δρόμο. Τόνισε μάλιστα οτι το χειρουργείο έπρεπε να είχε γίνει απο προχθές(!). Και επειδή ο Οδυσσέας είχε αρχίσει ήδη το ταξίδι του προς την Ιθάκη, δεν μπορούσα και δεν ήθελα να τον σταματήσω. 

Σε λιγότερο απο 24 ώρες, 05.10.2012, στις 12.00 μ.μ. χειρουργήθηκε και ο Οδυσσέας βγήκε νικητής, μετά απο ένα 3ωρο και δύσκολο χειρουργείο. Η μάζα που του αφαιρέθηκε ήταν βάρος 2.7 κιλών, ενώ πρίν χειρουργηθεί, ο Οδυσσέας ζύγιζε 26! Λόγω της μεγάλης μάζας που είχε καλύψει ο όγκος, για να καταφέρει να ραφτεί, αφαιρέθηκε δέρμα απο άλλο σημείο του σώματος του.


 Ο Οδυσσέας θα παραμείνει στην Κτηνιατρική κλινική μέχρι να αναρρώσει πλήρως και έπειτα τον περιμένει ένα δεύτερο χειρουργείο, διότι εντοπίστηκε σε δεύτερη ακτινογραφία οστεοαρθρίτιδα στο οπίσθιο αριστερό του άκρο. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε πρόβλημα ισορροπίας, πέραν του όγκου 7 κιλών που κουβαλούσε. 

Το κόστος και των 2 εγχειρήσεων, όπως επίσης και των εξετάσεων (αιματολογικές και η δεύτερη ακτινογραφία), των φαρμάκων και της φιλοξενίας, ανέρχεται στα 450€.
 


Αύριο σε προσωπικό μου λογαριασμό στο Μydrive, θα κοινοποιήσω τους κωδικούς και θα ανεβάσω όλες τις εξετάσεις, την πρώτη απόδειξη της ακτινογραφίας, καθώς και την γνωμάτευση απο την κτηνίατρο, για να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση και να υπάρχει διαφάνεια.
 

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει τον Οδυσσέα μπορεί να απευθυνθεί μαζί μου στο 6970258141 (what's up). Μπορεί ακόμα να μου στείλει γραπτό μήνυμα να του δώσω τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της Κτηνιατρικής κλινικής που νοσηλεύεται, όπως επίσης να του δώσω και την διεύθυνση του κτηνιατρείου για να δεί τον Οδυσσέα απο κοντά.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld