Αλεξανδρούπολη: Στο πόδι οι φιλόζωοι για τις ενέργειες του δήμου σχετικά με τα αδέσποτα


Σε κόκκινο συναγερμό έθεσε τους φιλόζωους της Αλεξανδρούπολης το ρεπορτάζ που φιλοξένησε το dimosia.gr σχετικά με την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων που ξεκίνησε ο Δήμος από το κέντρο της πόλης.

H ανακοίνωση του θέματος στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους φιλόζοωους οι οποίοι ετοιμάζονται πλέον να κινηθούν νομικά εναντίον του Δήμου, αφού η περισυλλογή ζώων είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς, ενώ από την άλλη είναι παράνομο να «μαντρώνονται» υγιή ζώα.

Συνεργείο του Δήμου «μαζεύει» αδέσποτα

Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή 5/10 στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όταν συνεργείο του Δήμου άρχισε να μαζεύει αδέσποτα σκυλιά. Η πληροφορία, που έφτασε στο dimosia.gr, διερευνήθηκε, και σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χρήστο Γερακόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε ότι τα σκυλιά που περισυλλέγησαν θα μεταφερθούν στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, δίπλα στο νυν καταφύγιο, εντοπίστηκε ένα αγροτεμάχιο κυριότητας του Δήμου, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Καταφυγίου. Ωστόσο, οι πληροφορίες από το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» αναφέρουν ότι το νέο Καταφύγιο δεν έχει εξοπλιστεί ακόμη πλήρως.



zougla.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld