Κρατά τον σκύλο του δεμένο σε δέντρο απειλώντας αυτούς που προσπαθούν να το σώσουν


Με e-mail κατάγγειλε στο Plomari On Line κάτοικος της περιοχής την ύπαρξη σκύλου δεμένου σε δέντρο χωρίς προστασία, στην θέση Κάστελος στον Καριώνα στην Λέσβου. Η εικόνα αυτή παραπέμπει σε "βαρελόσκυλο"

Διαβάστε το email.



Εδώ και 1 μήνα περίπου στην περιοχή κάστελος στον καριώνα είναι δεμένος ένας σκύλος σε δέντρο χωρίς καμιά προστασία από τη ζέστη το κρύο τον ήλιο και την βροχή. Κάθε φορά που περνάω το ζώο γαβγίζει απεγνωσμένα.

Το μόνο που υπάρχει γύρω του είναι ένα κομμένο βαρέλι για νερό που αρκετές φορές το βρήκα αναποδογυρισμένο και άδειο με αποτέλεσμα το ζώο να είναι κατάξερο μέσα στη ζέστη.

Επιχείρησα μερικές φορές να το λύσω αφού είναι ήμερο αλλά φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να το κρατά δεμένο στο σημείο αυτό.
Μάλιστα μου άφησε σημείωμα ( Όταν τον ξαναλύσεις θα σε φυλάω να σε φιλήσω)
Παρακαλώ τους αρμόδιους και την φιλοζωική να κάνουν κάτι αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες το σκυλί αργά η γρήγορα θα έχει κακό τέλος.

Σας Ευχαριστώ

Κ.Μ.

Τα "βαρελόσκυλα" ή "σκυλιά των βαρελιών», είναι σκυλιά που ζουν δεμένα σε σκουριασμένα βαρέλια ( τα οποία λειτουργούν ως τα "σπίτια" τους), εγκαταλελειμμένα σε μέρη όπου υποτίθεται ότι διέρχονται κοπάδια αιγοπροβάτων προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευσή τους. Η χρήση αυτή των σκυλιών συνιστά μια απάνθρωπη μεταχείριση.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld