Τη δική του κτηνίατρο θα έχει πλέον το Κέντρο Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λέσβου, στον Καρά Τεπέ. Αξιοποιώντας το κονδύλιο που έχει στη διάθεσή του, ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση με την κ. Παναγιώτα Σαχανά, που αναλαμβάνει πλέον όλες τις εργασίες περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων της Μυτιλήνης και του υπόλοιπου νησιού.


Εδώ και λίγο καιρό, ο Δήμος Λέσβου έχει εξασφαλίσει το κονδύλι των 20 χιλ. ευρώ που αφορά στην περίθαλψη των αδέσποτων και τη γενικότερη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος που απασχολεί το νησί.

Το Κέντρο τού Καρά Τεπέ υπολειτουργούσε για καιρό, αφού δούλευε με δύο υπαλλήλους του Δήμου που δεν είχαν την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση. Τα μέχρι τώρα δεδομένα έρχεται να αλλάξει η πρόσληψη της κτηνιάτρου Παναγιώτας Σαχανά, που ήταν και η μόνη που εξέφρασε ενδιαφέρον στη σχετική πρόσκληση που έγινε από το Δήμο Λέσβου.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό, η κτηνίατρος αναλαμβάνει πλέον όλες τις εργασίες που έχουν σχέση με στείρωση, αποπαρασίτωση και γενικότερη περίθαλψη των αδέσποτων του νησιού, ενώ το υπόλοιπο ποσό του κονδυλίου θα διατεθεί για την προμήθεια φαρμάκων και υλικών περίθαλψης.

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού πλέον θα έχουμε και επιστημονικά καταρτισμένη συνεργάτιδα, η οποία θα πληρώνεται ανάλογα με τις εργασίες που θα εκτελεί, οι οποίες και θα σημειώνονται στο ειδικό ημερολόγιο εργασιών», λέει ο ίδιος. «Παράλληλα θα υπάρχει και η πενταμελής αρμόδια επιτροπή του Δήμου, που θα αποφασίζει το εάν και πότε θα γίνονται θανατώσεις ζώων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κι αν εξαντληθεί το παραπάνω ποσό, ο Δήμος Λέσβου θα συνεχίσει να στηρίζει τις συγκεκριμένες δράσεις όσο είναι υποχρεωμένος να το κάνει.

emprosnet.gr