14/11: Θα συζητήσουν για τα αδέσποτα της Ευρώπης στις Βρυξέλλες




Αξιότιμη κα Μπομπολάκη,

Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε ως ομιλήτρια στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διοργανώνουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο: "Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζωών σε ολόκληρη την Ευρώπη", που θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 μ.μ. - 20:00 μ.μ.

Ο αυξανόμενος αριθμός των αδέσποτων σκύλων και γατών έχει δημιουργήσει, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σοβαρά προβλήματα στην δημόσια υγιεινή, στον κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό τομέα αλλά και στην ίδια την διαβίωση των ζώων.

Σκοπός της συζήτησης είναι η αποσαφήνιση μιας προσανατολισμένης και στοχευμένης προσέγγισης για την διαχείριση και τον πληθυσμιακό έλεγχο των αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36, Ευρωπαίοι κτηνίατροι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στις χώρες της ΕΕ, σε εθελοντική βάση, παρέχοντας υπηρεσίες στείρωσης των αδέσποτων σκύλων. Η μη συμμόρφωση με την οδηγία της ΕΕ, ωστόσο, οδηγεί σε δυσανάλογη επιβάρυνση στην παροχή των υπηρεσιών.

Λαμβάνοντας υπόψη και τη δέσμευση που υπάρχει από τις χώρες - μέλη για την εκπόνηση της καλής μεταχείρισης των ζώων και την συμβολή των Αρχών να διατηρηθούν τα πρότυπα καλής διαβίωσης μέσω του πληθυσμιακού ελέγχου των σκύλων, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE), πιστεύω ακράδαντα ότι η συμβολή σας στην συζήτηση θα είναι υψίστης σημασίας.

Με δεδομένη τη γνώση και την εμπειρία σας από την ενεργή συμμετοχή σας στο Φιλοζωικό Κίνημα, θα είναι τιμή μας να συμμετάσχετε στο πάνελ της συζήτησης με σκοπό να μας εκθέσετε τις απόψεις και τις προτάσεις σας όσον αφορά τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με τον πληθυσμιακό έλεγχο των αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη. 

Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στην κοινοβουλευτική συζήτηση στις 14 Νοεμβρίου 2012.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γιώργος Χατζημαρκάκης
Ευρωβουλευτής

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld