Ηράκλειο Κρήτης: Σακάτεψαν στο ξύλο έγκυο σκυλίτσα και την παράτησαν αβοήθητη


Σύμφωνα με την Γεωργία Στεφανάκη, πρόεδρος του σωματείου ''Ζωόφιλη Δράση'' εδώ και περίπου μία εβδομάδα εμφανίστηκε ένα θηλυκό Μπόξερ να περιφέρεται στην ευρύτερη περιοχή των ΤΕΙ Ηρακλείου.. 




Το αδύνατο ζωάκι όμως έκανε το λάθος να μπει σε ένα περιφραγμένο μετόχι κάποιου ο οπoίος έδωσε την εντολή, όπως ισχυρίζεται, στον εργάτη του, Βουλγαρικής καταγωγής, να το απομακρύνει! Ο Βούλγαρος πήρε ένα καδρόνι και άρχισε να χτυπά βάναυσα το ζώο έως που έπεσε κάτω. 


Στη συνέχεια πήγε να φέρει σακί ώστε να το απομακρύνει. Τα βογγητά του άτυχου ζώου και τα γαυγίσματα όλων των σκύλων της περιοχής τράβηξαν τη προσοχή των γειτόνων που έσπευσαν στο σημείο για να δουν το Βούλγαρο που επέστρεψε να κτυπά εκ νέου το ζώο. .. 


Τότε επικοινώνησαν με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία έδωσε το τηλέφωνο της κ. Στεφανάκη, η οποία με την σειρά της επικοινώνησε με την Αστυνομία που όμως είχε προσαγωγές και δε μπορούσε να επέμβει καθώς επίσης και με την Εισαγγελία.. 


Ωστόσο ο Βούλγαρος μαζί με τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαφανίστηκαν από το σημείο και άφησαν αβοήθητο το ζωάκι..


Οι εθελοντές του σωματείου Ζωόφιλη Δράση, Χάρης Πανταγούτσος, Εύα Μιχάκου και ο Γιάννης, κατάφεραν να μπουν στο χώρο και να μεταφέρουν τη σκυλίτσα στη Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη. 
Η Ζωόφιλη Δράση ευχαριστεί του εθελοντές, τους κατοίκους που ειδοποίησαν, τη Κορίνα Παρασύρη για όλες τις ιατρικές εξετάσεις και την επιστημονική βοήθειά της στο άτυχο ζώο. 

Η σκυλίτσα είναι έγκυος 48 ημερών και στη κοιλίτσα της έχει 7 τουλάχιστον πλασματάκια, έχει εσωτερική αιμορραγία, πολλαπλές κακώσεις και εμφανή οιδήματα κυρίως στη γνάθο, σπασμένα δόντια κλπ 

Η εκτίμηση είναι ότι θα ξεπεράσει το κίνδυνο των τραυμάτων της με τη βοήθεια που της χορηγήθηκε. Το ζώο φέρει ευτυχώς μικροτσίπ και αύριο θα γνωρίζουμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη..

Το σωματείο θα πράξει τα δέοντα για να πληρώσει ο ηθικός αυτουργός, ο εγκληματίας και ο ιδιοκτήτης εάν δεν δήλωσε την απώλεια του ζώου.

Τελευταία Ενημέρωση 20/11

 


Η σκυλίτσα αναρρώνει στο κυνοκομείο. Φέρει σήμανση 968000004637685 είναι όμως αδήλωτο το μικροτσίπ στη βάση δεδομένων και δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ιδιοκτήτης της. Δεν έχει γίνει δήλωση απώλειας ούτε στην Αστυνομία ούτε στο Δήμο. Η σκυλίτσα θεωρείται αδέσποτη και θα γίνουν προσπάθειες υιοθεσίας. 

Χθες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την Γεωργία Στεφανάκη κατά του Βούλγαρου και παντός υπευθύνου για την άγρια κακοποίησή της . 

Δημόσιο ευχαριστώ στον κύριο Βαγγέλη αυτόπτη μάρτυρα που δέχτηκε παρ όλους τους εκφοβισμούς να καταθέσει.

4 σχόλια:

  1. Μποξερ η μπουλντογκ ειναι το ατυχο σκυλακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπόξερ... αλλά τι σημασία έχει; την ίδια αντιμετώπιση πρέπει να έχουν όλα τα ζώα, είτε ανήκουν σε κάποια φυλή είτε είναι ημιαιμάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NA TON SAPISOYN STO KSYLO TON BOYLGARO TO ARXIDI POY BASANISE TO SKYLI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld