Πάργα: Δεν κατάφερε να σωθεί το εγκλωβισμένο σκυλάκι με τα σπασμένα πόδια


Την Πέμπτη 1/11/2012  το απόγευμα γίναμε αποδέκτες μαρτυριών για κυνηγόσκυλο ράτσας πόιντερ που υπέφερε με σπασμένα τα δύο πόδια και εγκλωβισμένο σε σκάλα στο δρόμο Ανθούσας- Πάργας. 


Το σκυλάκι υπέφερε ώρες μαζί με τα βαριά τραύματά του μέσα στη βροχή και μόλις μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός και το αναρτήσαμε στη ιστιοσελίδα μας, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κόσμου της Πάργας, των φιλόζωων Πάργας και Πρέβεζας, αλλά και αρχών.

Ευαισθητοποιήθηκαν πρώτα φιλόζωοι από την Πρέβεζα, οι οποίοι έσπευσαν στην Πάργα και σε συνεννόηση με τη Νάντια από την Πάργα, το μάζεψαν και το απεγκλώβισαν. Έντονο ενδιαφέρον και από τη δημοτική αρχή Πάργας και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Κλοτσώνη, ο κτηνίατρος κ. Γιώργος Δημητρίου ήταν σε ετοιμότητα, ενώ κινητοποιήθηκε και η αστυνομία στην Πάργα για το θέμα. 

Παρόλα αυτά την Παρασκευή 2/11/2012 μάθαμε ότι το σκυλάκι είχε τόσα βαριά τραύματα που σχεδόν κατέληξε, ενώ του έγινε ευθανασία! Πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι ευαισθητοποιήθηκε τόσος κόσμος, έδειξε μια πλευρά της κοινωνίας μας, που συγκινεί. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν μπορούσαμε να αποτρέψουμε την κατάληψη του άτυχου ζωντανού, αν είχαμε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ή ώρες νωρίτερα, όμως θερμή παράκληση σε τέτοια ή παρόμοια γεγονότα να ενημερωνόμαστε αμέσως! 

Μ' αυτό το σκυλάκι παρότι δώσατε και δώσαμε μάχη, δεν τα καταφέραμε, πιστεύω όμως με άμεση επαφή, γρήγορα αντανακλαστικά και καλό συντονισμό μπορούμε να σώσουμε το επόμενο.

tomistinenimerosi.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld