Κάθε εβδομάδα τραυματίζεται θανάσιμα από ΙΧ ένα αδέσποτο ζώο στο Βόλο!


Κάθε εβδομάδα ένα ή και περισσότερα ζώα τραυματίζονται θανάσιμα και εγκαταλείπονται από διερχόμενα Ι.Χ. στην πόλη του Βόλου, γεγονός που έχει «ταρακουνήσει» ιδιαίτερα του φιλόζωους της πόλης, ενώ παράλληλα αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό είναι ότι ορισμένοι ασυνείδητοι πολίτες επιδιώκουν να τραυματίσουν θανάσιμα τα αδέσποτα ζώα.


Τα στοιχεία έδωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» Φλωρίκα Τσιρογιάννη με αφορμή το τελευταίο περιστατικό τραυματισμένου θανάσιμα αδέσποτου σκύλου στην περιοχή των Λεχωνίων. 

Να αναφερθεί άλλωστε ότι βάσει του νόμου 4039/2012 η εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο. 

Χαρακτηριστικά η κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη αναφέρει ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί του Βόλου είναι να είναι περισσότερο προσεκτικοί. «Η εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου αποτελεί αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο και η επειδή οι πράξεις τέτοιων ασυνείδητων ατόμων δεν πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου καταγγέλλει τέτοιου είδους γεγονότα και ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων πάνω σε τέτοια ζητήματα», αναφέρει η κ. Τσιρογιάννη. 

Όπως προσθέτει η ίδια, ο Δήμος Βόλου δεν αναλαμβάνει τις θεραπείες των τραυματισμένων ζώων, αφού τα χειρουργεία κοστίζουν περίπου 300 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Τέλος, όπως αναφέρουν από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα υπάρχει μπαζάρ προϊόντων, στην πλατεία Πανεπιστημίου, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τέτοιες περιπτώσεις ζώων.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Bookmark and Share

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld