4 λόγοι που εξηγούν γιατί οι καλύτεροί μας φίλοι είναι φιλόζωοι

Ξέρουν τι σημαίνει να έχεις κατοικίδιο και στηρίζει ο ένας τον άλλον στις καλές και στις άσχημες στιγμές.

 

Ακολουθούν 4 λόγοι που εξηγούν γιατί οι καλύτεροί μας φίλοι είναι άτομα που έχουν κατοικίδιο και βοηθούν τα ζώα.


1. Δεν τους ενοχλούν οι τρίχες του σκύλου μας στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο

Είναι γνωστό πως τα κατοικίδιά μας κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφήνοντας εκατοντάδες τρίχες στους καναπέδες και στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Παρότι οι περισσότεροι είμαστε εξοπλισμένοι με τα ειδικά ρολά που απομακρύνουν τις τρίχες από τα υφάσματα, κανένα εργαλείο δεν είναι ικανό να αφαιρέσει πλήρως τις τρίχες. 


Έχοντας φίλους που έχουν κατοικίδια ζώα, παύουμε να αισθανόμαστε περίεργα όταν έρχονται επίσκεψη ή σε περίπτωση που χρειαστεί να τους μεταφέρουμε με το αυτοκίνητό μας, γιατί πολύ απλά είμαστε ομοιοπαθείς!

2. Όταν μας προσκαλούν σπίτι τους, προσκαλούν και τα σκυλιά μας!

Όλοι όσοι έχουμε κατοικίδιο επιθυμούμε να περνάμε μαζί του όσο τον δυνατόν περισσότερο χρόνο. Τα θεωρούμε οικογένειά μας και θέλουμε να είναι πάντα μαζί μας, χωρίς να νιώθουμε τύψεις που τα αφήνουμε σπίτι μόνα τους.

 
3. Μας υποστηρίζουν και μας καταλαβαίνουν όσο κανένας άλλος
 

Ένας φίλος με κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει την καλύτερη συναισθηματική υποστήριξη, αν το κατοικίδιο μας αρρωστήσει. Μοιράζεται μαζί μας την θλίψη και το άγχος, προσφέροντάς μας αληθινή κατανόηση, χωρίς να μας επικρίνει λέγοντας το κλασικό μότο ''πως κάνεις έτσι, είναι απλά ένας σκύλος''.

4. Δεν μας θεωρούν τρελούς που έχουμε κατοικίδιο και βοηθάμε τα ζώα!
 

Όσοι έχουμε κατοικίδια βάζουμε φωτογραφίες τους στο σπίτι μας ή ακόμα και στο Facebook γράφοντας για αυτά διάφορα γλυκόλογα. Κάνουμε στον ''τοίχο'' μας εκκλήσεις βοήθειας για αδέσποτα ζωάκια που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι ή κινδυνεύουν. Κάποιοι από τους φίλους μας στο Facebook πχ παλαιοί συμμαθητές μας θεωρούν τρελούς που ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα ζώα. Ποιος νοιάζεται βέβαια, όταν ο σκύλος είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος φίλος μας!

 

Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε με τα παραπάνω; Οι καλύτεροι φίλοι σας είναι άτομα που αγαπούν τα ζώα;


2 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld