Συγκλονιστική διάσωση σκύλων που πέταξαν σε λίμνη με πίσσα


Την Κυριακή που πέρασε, φιλόζωοι έσωσαν από βέβαιο θάνατο δυο σκυλάκια που τα είχαν πετάξει σε λίμνη με πηχτό κατράμι στην πόλη Antofagasta της Χιλής.


Τα κλάματα των σκύλων τούς κίνησαν την περιέργεια και πήγαν να δουν. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό και πρωτόγνωρο. Δυο σκυλάκια ήταν βυθισμένα σε μια λίμνη από μαύρη πίσσα και μετά βίας και δυσκολίας μπορούσαν να κρατούν την μύτη τους έξω από το μαύρο υγρό για να αναπνέουν. Τα σώματά τους ήταν εξολοκλήρου βυθισμένα στο κατράμι, το οποίο σε λίγο θα τα κατάπινε.


Η προσπάθεια διάσωσης άρχισε αμέσως, με μόνο εξοπλισμό ένα σχοινί και μερικά παλιά ελαστικά αυτοκινήτου. Δεν ήταν εύκολη δουλειά για κάποιον που δεν ήθελε να βρεθεί μέσα στη λίμνη. Ούτε ήταν εύκολο να πιάσει κανείς τους σκύλους με τα χέρια γιατί γλιστρούσαν και ήταν κολλημένοι στην πίσσα. Στο τέλος τα κατάφεραν.



Αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία καθαρισμού τους. Επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όμως, όταν τέλειωσε, αποκάλυψε δυο όμορφα και αξιολάτρευτα κουτάβια. Έρευνες που έγιναν στην περιοχή αποκάλυψαν τα πτώματα έξι ακόμη σκυλιών που είχαν τραγικό θάνατο στη μαύρη λίμνη.
 

Στα δυο βίντεο που ακολουθούν αποτυπώνονται οι δυο φάσεις της επέμβασης των καλών αυτών ανθρώπων: η διάσωση και ο καθαρισμός ή μάλλον η αρχή του καθαρισμού τους.









0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld