Ξάνθη: Αυξήθηκαν τα αδέσποτα γιατί δεν λειτουργεί σωστά το πρόγραμμα στειρώσεων


Έχει αυξηθεί, υπερβολικά, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Ξάνθης, παραδέχεται, μέσα από την ΦτΞ, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ξάνθης «Σώζω», κυρία Σοφία Ζλάτκου.


Όπως διευκρινίζει η τελευταία, η απουσία ενός σταθερού προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων σκύλων, έχει συμβάλει σε αυτή την κατάσταση. Όπως αναφέρει, επίσης, τα αδέσποτα θηλυκά βρίσκονται στην δεύτερη γέννα τους, αφού τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων του Δήμου, πάνε πίσω το όλο εγχείρημα.

Η Φιλοζωική Οργάνωση, από την πλευρά της, μέσα από τα εκάστοτε μπαζάρ που διοργανώνει, με την ευκαιρία των διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη, συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, στα προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων.

Βέβαια, όπως παραδέχεται η κ. Σ. Ζλάτκου, τα έσοδα του σωματείου έχουν μειωθεί σημαντικά, στα πλαίσια της οικονομικής κατάστασης που γνωρίζει η χώρα.

«Παλιότερα ο κόσμος βοηθούσε περισσότερο…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η τελευταία.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των αδέσποτων δημιουργεί, πολλές φορές, άσχημες καταστάσεις με ορισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να προβαίνουν, ακόμη και σε ομαδικές δηλητηριάσεις των αδέσποτων σκύλων.

Το τελευταίο αυτό παράδειγμα, βέβαια, δείχνει μεταξύ άλλων, πως συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη παιδείας, αλλά και ανθρωπιάς στο κομμάτι αυτό. Αν και όπως συμπληρώνει, στην συνέχεια, η κ. Σ. Ζλάτκου, πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς συμπολίτες μας να πάρουν ένα αδέσποτο από το να αγοράσουν κάποιο σκυλί ράτσας, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν.

Να σημειώσουμε, επίσης, πως οι δύο φιλοζωικοί σύλλογοι Ξάνθης σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς αδέσποτων σκύλων της πόλης κατά της λύσσας, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Σε πρώτη φάση έχουν εμβολιαστεί τα αδέσποτα του Κυνοκομείου και στην επόμενη φάση θα ξεκινήσουν οι αντίστοιχοι εμβολιασμοί αδέσποτων που κυκλοφορούν στα πιο δημόσια σημεία της πόλης, στην πλατεία, δίπλα στα σχολεία κ.τ.λ..


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld