Μάθετε πως οι σκύλοι προειδοποιούν τους κηδεμόνες τους για την κακοκαιρία


Έρχεται κακός καιρός; Ρωτήστε τον σκύλο σας! Είναι καταπληκτικό αλλά  υπάρχουν  και  επιστημονικά γεγονότα που το υποστηρίζουν αυτό;


Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες για σκύλους και τα δυνατά και αλλόκοτα γαβγίσματα τους όταν πρόκειται να ξεσπάσει καταιγίδα. Και πόσοι από μας δεν έχουν αισθανθεί ξαφνικά στην αγκαλιά τους απρόσκλητους τους χνουδωτούς φίλους τους πριν επέλθει μία ανεμοθύελλα ή ένα σεισμός;

Υπάρχουν βέβαια  αλλαγές στην συμπεριφορά των σκύλων οι οποίες  αποτελούν βαρόμετρο των καιρικών μεταβολών, πριν από έντονα καιρικά φαινόμενα και για αυτό προσπαθούν να μας ειδοποιήσουν με την" γλώσσα του σώματός τους".


Οι σκύλοι έχουν την λεγόμενη έκτη αίσθηση. Έτσι διαισθάνονται πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους την πτώση της βαρομετρικής πίεσης και την μετατόπιση του στατικού ηλεκτρισμού στην ατμόσφαιρα τα οποία συμβαίνουν πριν εκδηλωθούν  τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Έτσι λοιπόν η μύτη των σκύλων είναι ειδικά σχεδιασμένη για να" μυρίζει" τις χημικές μεταβολές που επέρχονται πριν αυτές εκδηλωθούν. Αυτός τελικά είναι ένας τρόπος τελικά αυτοπροστασίας τους!



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld