Βόλτα με τον σκύλο όταν βρέχει


Κάποια σκυλιά δεν τα νοιάζει η βόλτα κατά την διάρκεια βροχόπτωσης. Κάποια όμως τα ενοχλεί. Η βόλτα στη βροχή δεν είναι η πιο ευχάριστη διαδικασία, αλλά δεν μπορεί το σκυλί να παραμείνει κλεισμένο όλη την ημέρα στο σπίτι.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου, όσο και να βρέχει το σκυλί που έχει κάνει όλα του τα εμβόλια δεν πρόκειται να αρρωστήσει. Οπότε τα αφεντικά μπορούν να πάρουν την ομπρέλα τους και να βγάλουν βόλτα το σκύλο τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εξάλλου, όταν ο σκύλος τινάζεται απομακρύνει έως και το 70% του νερού από τη γούνα του. Αρα, ένα σκούπισμα με πετσέτα μόλις μπει στο διαμέρισμα και είναι εντάξει.

Εάν όμως δεν θέλετε να βραχεί το σκυλί σας ή έχει αρκετό κρύο έξω, μπορείτε να πάτε από το πεζοδρόμιο για μία σύντομη βόλτα. Εάν πάλι το σκυλί είναι ήσυχο στη βόλτα, μπορείτε να το βγάλετε με ομπρέλα ειδική για σκύλο. Είναι ένα αστείο, αλλά πρακτικό και οικονομικό εργαλείο.



 Το βασικό δεδομένο σε κάθε περίπτωση είναι ότι δεν υπάρχει πιο ευχάριστη και σημαντική διαδικασία για το σκύλο, σε όποια ηλικία και εάν βρίσκεται, από τη βόλτα του.

Και δεν είναι μόνο για τον σκύλο σημαντική, αλλά και για το αφεντικό. Αν το σκυλί δεν βγαίνει βόλτα θα αντιδρά άσχημα, θα γαβγίζει, θα τρώει μαξιλάρια, θα συμπεριφέρεται παράξενα (ή ανεξήγητα για πολλά αφεντικά).

Ούτε και το μπαλκόνι είναι λύση και επιπλέον είναι παράνομο (αν έχετε πρόβλημα με σκυλιά στα μπαλκόνια, μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία).

Με τη βόλτα, εκτός του εκτελεί τις βασικές του ανάγκες, εξωτερικεύει και την ενέργειά του, οπότε μετά η συγκατοίκηση είναι απόλαυση! 



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld