Άθλιες οι συνθήκες στο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης


Σοβαρές καταγγελίες για τον ειδικό χώρο φιλοξενίας, παραμονής και σίτισης αδέσποτων που έχει δημιουργηθεί στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.


Όπως καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε Δράση», ο συγκεκριμένος χώρος που βρίσκεται στην περιοχή του πρώην εργοταξίου καθαριότητας μόνο ειδικά διαμορφωμένος για τα αδέσποτα δεν είναι… Οι φωτογραφίες άλλωστε που βλέπετε, σοκάρουν.
 

Σκυλιά μπαινοβγαίνουν στο δρόμο και τις γύρω περιοχές, αλληλοσπαράσσονται, πίνουν νερό από τα βρώμικα νερά σπασμένων σωλήνων, «παίζουν» με παπλώματα, ρόδες και ότι άλλο υπάρχει στον «ειδικά διαμορφωμένο» χώρο. Γάτες φυσικά δεν υπάρχουν.
 

«Ήδη μετράμε τις απώλειες κάποιων σκυλιών ενώ είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι οι απώλειες θα συνεχιστούν και ίσως έτσι κάποια στιγμή λυθεί εντελώς το πρόβλημα με τον αφανισμό των ζώων», αναφέρουν οι «Πολίτες σε Δράση» που διαμαρτύρονται υπέρ των αδέσποτων.
 

«Θυμίζουμε ότι και στον προηγούμενο χώρο που είχαν επιλέξει οι ανωτέρω στο στρατόπεδο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, είχαμε σοβαρά προβλήματα με την περίφραξη που ουσιαστικά δεν υπήρχε με αποτέλεσμα τα σκυλιά να εξορμούν στους γύρω δρόμους, να συναντιούνται με κατοίκους και οι φιλόζωοι να διαπληκτίζονται με τους υπόλοιπους κατοίκους», συμπληρώνουν.
 

Σημειώνουν δε ότι ο δήμος τους χειρίζεται με προχειρότητα τέτοια σοβαρά θέματα. Γι’ αυτό και: «Ζητούμε την παρέμβαση όλων των αρμοδίων και την κινητοποίηση όλων των φιλοζωικών σωματείων για να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται».

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld