Απάντηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στις καταγγελίες για τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων


Στις καταγγελίες για τον ειδικό χώρο φιλοξενίας, παραμονής και σίτισης αδέσποτων που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», απάντησε με επιστολή του στο newsbeast.gr ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Δελτίο Τύπου των «Πολιτών σε δράση» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πως τα αδέσποτα ζουν σε προστατευμένο περιβάλλον.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«To Δελτίο Τύπου των «Πολιτών σε δράση» με τίτλο «Καταφύγιο θανάτου για τα αδέσποτα στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης» είναι κακόβουλο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γίνεται με πρόθεση διαστρέβλωσης της αλήθειας, με στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, χωρίς ίχνος φιλοζωικής ευαισθησίας.



Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε επί πολλά χρόνια και παρέμεινε άλυτο. Δημιούργησε ένα ειδικό χώρο φιλοξενίας, παραμονής και σίτισης αδέσποτων ζώων (σκυλιά και γάτες) στην περιοχή του πρώην εργοταξίου καθαριότητας, στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης. Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει συνεργασία του Δήμου με τον σύλλογο «Αδέσποτη Ματιά». τηλ. επικοινωνίας : 2310 724617 (δήμου).



Τώρα πλέον τα αδέσποτα, δεν κυκλοφορούν πεινασμένα, αστείρωτα και απροστάτευτα έχουν βρει φροντίδα. Ήδη στειρώθηκαν, είναι χορτάτα και ζουν σε περιβάλλον προστατευμένο, έχουν βρει στέγη φιλόξενη, με φώς, νερό και τροφή.


Η λειτουργία των εγκαταστάσεων φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων μετράει μόλις δύο μήνες. 


Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας προς αυτή την κατεύθυνση, με πραγματική ευαισθησία προς τα ζώα».

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld