Επιχείρηση εξόντωσης κυνηγόσκυλων και λύκων στον Όλυμπο


Ανησυχία έχουν προκαλέσει στις περιβαλλοντικές οργανώσεις τα περιστατικά θανάτωσης λύκων και δηλητηρίασης σκύλων που σημειώθηκαν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.


Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ», τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει υπόθεση παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, μετά την άμεση κινητοποίηση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.
 
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν νεκρά δύο κυνηγόσκυλα και δύο ποιμενικοί σκύλοι στο δημοτικό διαμέρισμα Πυθίου του νομού Λάρισας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο θηροφύλακας της Ζ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων, Δημήτρης Νάκας, στην περιοχή εντοπίστηκαν κεφάλια από γίδες εμποτισμένα με γεωργικά φυτοφάρμακα.
 
Ύστερα από έρευνα, βρέθηκε ο παραγωγός που πήρε παράνομα τα κεφάλια των ζώων από το σφαγείο και όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν στην εισαγγελία η οποία διέταξε σχετική έρευνα.
 
Εκτός όμως από το παραπάνω περιστατικό, πρόσφατα η ομάδα της «Καλλιστώς» εντόπισε δύο νεκρούς λύκους στην Ελασσόνα.
 
Σύμφωνα με την αυτοψία, ο ένας από τους δύο νεκρούς λύκους, ηλικίας περίπου 5 ετών, έφερε πιθανά τραύματα από πυροβόλο όπλο.
 
Οι αρμόδιοι εκτιμούν πως τα δύο περιστατικά, θανάτωσης των λύκων και δηλητηρίασης των σκύλων, συνδέονται έμμεσα από άποψη κινήτρων μεταξύ τους, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν λύκοι, τους οποίους αφού κάποιοι δεν κατάφεραν να δηλητηριάσουν, πιθανόν επιχείρησαν να εξοντώσουν με άλλον τρόπο.
 
Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993. 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld