Μέγαρα: Σκόρπισαν υδροκυάνιο στο δάσος - Παρολίγον να θρηνήσουμε ένα παιδί!


Μια πρακτική εξόντωσης αλεπουδων από 20ετιας φαινεται ότι αναβίωσε στα Μέγαρα σκοτωνοντας ακαριαία ένα δεσποζόμενο σκυλάκι και μια αλεπου.

Οικογενεια εκδρομέων την Καθαρα Δευτέρα, επισκεφτηκαν το Αλεποχώρι και με μαζι με συγγενικο τους πρόσωπο που γνωριζε την περιοχή, αποφασισαν να πανε μια βολτα στο υπέροχο δάσος, το δωρο του Θεου στους Μεγαριτες. Ενας υπεροχος πνευμονας οξυγόνου με φυσικη ομορφια, διαμαντι για τον τόπο μας. Δυστυχως κανεις δεν φανταζονταν πως θα εξελισσόταν η μερα τους.

Στην πορεια τους, πανω σε πετρες, επιμελώς τακτοποιημενα βρήκαν τα αντικειμενα που σας στελνουμε στις φωτό, τα οποια τα σκυλια τα μυρισαν αδιαφορα και έφυγαν. Θεωρησαν ότι ειναι αντικειμενα χρήσης αο καποιους τις περιοχης και δεν εδωσαν σημασία. Στην επιστροφή τους από παραλληλο δρόμο, το ένα σκυλάκι, η Σαγκα, 6 ετών μάσησε ένα απο τα αντικειμενα αυτα και πέθανε ακαριαία μεσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπροστα στα ματια των παιδιων τους και των ιδιων.


Οι άνθρωποι μας τηλεφώνησαν και μας ενημερωσαν για το περιστατικό, μας εξηγησαν ότι τα αντικειμενα αυτα καταστρεφονται όταν πιεστουν και ότι κατεστρεψαν όσα περισσότερα είδαν (ήταν παρα πολλα) αλλα δεν γνωριζαν αν υπάρχουν άλλα εκει γυρω. Μεσα στην θλίψη τους και αφου έθαψαν την Σαγκα στο σημειο που πέθανε, σκέφτονταν ότι δεν θα μπορουσαν να αφησουν τα υπολοιπα ζωα του δασους στην τύχη τους.

Μέχρι το βράδι έφτασαν οι πρωτες πληροφορίες για το τι ηταν αυτα..! Υδροκυανιο; Στα Μέγαρα;

Ποιος θα μπορουσε να βρει υδροκυανιο στα Μεγαρα; 

Ποιος θα επελεγε ενα τοσο θανατηφόρο δηλητηριο για να εξοντωσει ζώα;

Το υδροκυανιο μπορει ευκολα να σκοτώσει εναν ανθρωπο στα 10 λεπτα, ένα ζώο ακαριαία (το βεβαιωσαν με τον πιο σκληρο τρόπο) και περναει στον υδροφόρο ορίζοντα, μενοντας αναλλοιωτο στο περιβαλλον, και στην τροφικη αλυσιδα του ανθρώπου!  

Ποιο τέρας εκανε αυτο το πραγμα στα ζωα και στο περιβαλλον; 

Ποιος θετει ανθρωπινες ζωες σε κινδυνο;

Την επόμενη μερα, κινητοποιήσαμε όλες τις αρχες. Δήμος, Δασαρχείο, Αστυνομία, Συλλογος Κυνηγών και στειλαμε δημοσιευσεις σε όλες τις τοπικες αφημερίδες. Το Δασαρχείο μετέβη αμεσα στο σημείο και μας εδωσε τις πρωτες πληροφορίες. Οταν το κερινο περίβλημα πιεστει, το υλικο αχρηστευεται και το κερί λιώνει, εξαφανιζεται. Στην περιοχή δεν βρεθηκαν αλλα υπολλειματα γιατι φαινεται ότι η θλίψη και η οργή τους τα κατεστρεψαν όλα και τους ευχαριστουμε.

Φαινεται ότι αμπουλες υδροκυανιου, καθως και αλλα δηλητηρια, βασει ενος παλιου νομου που καταργηθηκε γυρω στο 1993, δίνονταν νόμιμα για να εξοντωνουν αλεπουδες. Η πρακτικη αυτη καταργηθηκε αλλα η "συνταγη" για τον θάνατο υπαρχει ακομα. Οι δραστες το παρασκευαζουν μονοι τους.


Χτες Τεταρτη η κοπελα, ιδιοκτήτρια του σκύλου κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων μυνηση και εκεί που νομιζαμε ότι γνωρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες, μια ακομα πληροφορία ήρθε να μας συνταράξει. Μεσα σε λίγα δευτερόλεπτα η κοπέλα, μας περιέγραψε πως ο 10 χρονών ανηψιος της, εσκυψε να πιασει το θανατηφόρο υλικό και βλέποντας την Σαγκα να παραπάιει πριν πέσει νεκρή, ενστικτωδώς αντι να το πιασει με το χερι του το κλώτσησε μακρυα. "Θα θρηνουσαμε το παιδι" μας ειπε η κοπέλα, καθηλώνοντας αστυνομικούς και όσους ήταν μπροστα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δασαρχείο Μεγάρων, που έσπευσε στην περιοχή και μας ενημερωσε σχετικα με την φύση του δηλητηρίου, αλλα κυρίως για την ευγενεια τους, την άμεση ανταπόκριση τους και τις σημαντικες πληροφοριες. Για αλλη μια φορά το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων και το Διοικητή Αστυνομο Κουμιώτη που έδωσε όλες τις κατευθυντηριες στον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ζητησε εκταφή της Σαγκα και τοξικολογικό Ελεγχο με αιτημα του στην Κτηνιατρικη Υπηρεσία, καθως και τον Δημο Μεγαρων για την άμεση κινητοποιηση τους. Την Κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας, τον κ. Δημα , διευθυντη του Αγροτικου κτηνιατρειου που είναι παντα δίπλα μας για να μας κατευθυνει με την φωνή της λογικής για τις συννομες  ενεργειες μας και τον κ. Τσιαμα Προισταμενο της Κτηνιατρικης Υπηρεσίας.

Κανεις δεν μπορει να συγχωρησει ότι θα θρηνουσαμε ένα παιδί, κανεις δεν μπορει να συγχωρήσει ότι καποιος "μόλυνε" το δάσος μας και μεσα σε αυτο το περιβαλλον εχασαν την ζωη τους ζώα. Δηλητηριο αχρηστευτηκε και σε ένα χωράφι με ελιες, του οποιου ο ιδιοκτητης αναζητειται διότι απειλειται άμεσα η υγεια του σε περιπτωση παραγωγης προιοντων απο τα δέντρα αυτα και βρωση τους.

Ποιος παιζει με την ζωη των Μεγαριτών; Με ποιο σκοπό;

Μπορεί η οικονομικη μας δυνατότητα να μην μας επιτρέπει να σώσουμε όλα τα ζώα των Μεγάρων και να μην μπορουμε να ειμαστε πλάι σε ολους τους ανθρώπους που μας εχουν αναγκη. Ομως θα ειμαστε πάντα άγρυπνοι φρουροί για να μην "θαβεται" η αλήθεια και να αποκαλυπτεται η ασχημια της φυσης των ανθρωπων που δεν δισταζουν να θεσουν σε κινδυνο ακομα και ανθρωπους για τους δικους τους μικρους σκοπους.

Για την Σαγκα που πεθαινοντας αποκαλυψε την αλήθεια και την οικογενεια Ψαλλίδα για το θαρρος και την τόλμη τους σε στιγμες που θρνουσαν ακομα για την μικρουλα που πεθανε μπροστα στα ματια των παιδιων τους. Κατα μια εννοια, θα ζει για πάντα και θα φροντισουμε κανεις να μην ξεχασει ποτέ το όνομα της.

Η ομάδα της SAVE 


2 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld