Σκύλος βοηθάει την ανάπηρη ιδιοκτήτριά του με το μωρό και τις δουλειές του σπιτιού!


Σκύλος για όλες τις δουλειές, ακόμη και για τις πιο... βρώμικες, μπορεί να χαρακτηριστεί ο Όρκα, ένα γκόλντεν ριτρίβερ. Ο σκύλος μπορεί να αλλάξει πάνα σε μωρό, μέχρι και να ανοίξει την πόρτα, ενώ στο παρελθόν είχε σώσει τη ζωή του αφεντικού του.


Ο Όρκα είναι ένα σκυλί που από το 2003 βοηθάει την Cheryl Alexander, μια δασκάλα από το Yorkshire της Αγγλίας, που πάσχει από μια νευραγγειακή ασθένεια και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Η ιδιοκτήτρια πρόσφατα έγινε μητέρα και το ριτρίβερ ανέλαβε ακόμη μια δουλειά, αυτή της νταντάς. Άλλωστε, ο σύζυγός της λείπει αρκετές ώρες στη δουλειά του.
 

Ο Όρκα βοηθάει στην αλλαγή του μωρού, πηγαίνοντας την αλλαξιέρα, μαντηλάκια, μια νέα πάνα, ενώ πετάει την παλιά. Συνολικά υπακούει σε περίπου 150 εντολές, ανάμεσα στις οποίες είναι να μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλυντήριο ρούχων, να ανάψει και να σβήσει τα φώτα, αλλά και να ανοίξει την πόρτα για τους επισκέπτες.
 

Ο σκύλος διανύει το 11ο έτος της ηλικίας του και έχει σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Το 2003 του είχε απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο PDSA για τη διάσωση της ζωής της Cheryl Alexander, όταν το αναπηρικό της καροτσάκι έπεσε σε ένα χαντάκι και έτρεξε αμέσως να ειδοποιήσει έναν άνθρωπο που έκανε τζόκινγκ.
 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Cheryl Alexander υποστηρίζει πως πλέον η μικρή της Lily έχει τρεις γονείς...


Δείτε το βίντεο





0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld