Σπάρτη: Κυνηγός έδεσε το κυνηγόσκυλό του από τα δυο πόδια σε δέντρο και το εγκατέλειψε


Ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης Γιώργος Τσακρακλίδης, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε την αποτρόπαια πράξη ενός κυνηγού, ο οποίος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρακλίδης, όχι μόνο κυνηγός δεν είναι, αλλά χρειάζεται σεμινάρια ανθρωπιάς.


Ο κυνηγός λοιπόν, έδεσε το κυνηγόσκυλο του (λάβερακ) στα Βρέθενα, από το ένα πόδι εμπρός και ένα πίσω και το εγκατέλειψε σε ένα δένδρο. 

Το αποτέλεσμα ήταν το σκυλάκι να γαυγίζει πονεμένο αρκετές μέρες, και από την αγωνία του να ξεφύγει από το μαρτύριο του, τραυματίστηκε  σοβαρά στο πόδι του διαλύοντας στην ουσία το δέρμα και τους μύες, και όπως θα δείτε στο παρακάτω video, φαίνονται ακόμα και οι τένοντες.

Ευτυχώς πλέον είναι ασφαλής και αναρρώνει στο κτηνιατρείο.


Ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Σπάρτης αναφέρθηκε επίσης στο δύσκολο έργο του σωματείου.

Ο φιλοζωικός σύλλογος της Σπάρτης ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να σωθούν τα ζώα και να μάθει στους πολίτες να σέβονται τα ζώα. Στην προσπάθεια αυτή κατά την ίδρυση του συλλόγου, υπήρχαν πολλά μέλη λέει ο κ. Τσακρακλίδης και συνεχίζει, "τώρα αυτή τη στιγμή ίσως και λόγο της κρίσης ο κόσμος έχει αποτραβηχτεί" από το σύλλογο με αποτέλεσμα τα ενεργά μέλη του συλλόγου, να μετρούν μόνο 3 με 4.

Έχουμε 84 σκυλάκια αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο ζώων λέει ο κ. Τσακρακλίδης, το οποίο βρίσκεται στην Αγία Κυριακή του Δήμου Σπάρτης μια προσφορά τεσσάρων στρεμμάτων του κ. Αναστόπουλου. Από αυτά έχουν περιφραχθεί τα 900 τετραγωνικά μέτρα με προσωπικά έξοδα μελών και φύλλων του συλλόγου.

Τα περισσότερα ζώα που κατοικούν στο καταφύγιο ήταν άρρωστα και εγκαταλελειμμένα (τόσο σκυλάκια και γάτες, όσο και άλλα άγρια ζώα). Αυτή τη στιγμή λόγο κρίσης όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τα ζώα είτε γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, είτε γιατί φεύγουν από τη χώρα. 


Όμως αυτό που κάνει εντύπωση σύμφωνα με τον κ. Τσακρακλίδη, είναι ότι η εγκατάλειψη των κυνηγόσκυλων αυτή την περίοδο βρίσκεται σε έξαρση και επισημαίνει (από τα 84 ζώα του καταφυγίου τα 40 είναι κυνηγόσκυλα) "είναι μια μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι δε σέβονται τα ζώα τους, δεν αγαπούν τα ζώα τους" αναφερόμενος στους κυνηγούς της Λακωνίας.

Τα σκυλάκια στο καταφύγιο λέει ο κ. Τσακρακλίδης πλέον έχουν ημερέψει και έχουν γίνει κοινωνικά σε βαθμό που να τους απλώνεις το χέρι για να τα χαϊδέψεις και να μη σε δαγκώνουν.

Στο νομικό πλαίσιο τώρα, ο υπεύθυνος για τα αδέσποτα σε κάθε περιοχή είναι ο εκάστοτε Δήμος, αναφέρει ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού. Μάλιστα να κάποιος πάει ένα αδέσποτο στο Δήμο του, οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να το αναλάβουν.

Αυτή τη στιγμή, για να αλλάξουμε θέμα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα έξοδα της συντήρησης των ζώων στο καταφύγιο, μιας και τα μέλη του συλλόγου έχουν αποδεκατιστεί, αλλά και η λιγοστή επιχορήγηση του Δήμου Σπάρτης, δε φτάνει ώστε να συντηρηθούν όλα αυτά τα σκυλιά στο καταφύγιο και να πληρωθούν οι κτηνίατροι, λέει ο κ. Τσακρακλίδης και αναλύει τον τρόπο που κάποιος μπορεί να συνεισφέρει στο σύλλογο.

Επίσης μια άλλη ενέργεια που κάνει ο φιλοζωικός σύλλογος, είναι να ψάξει να βρει ανάδοχες οικογένειες για να πάρουν ένα ή περισσότερα από τα σκυλάκια του καταφυγίου. Τα σκυλάκια αυτά είναι υγιέστατα με όλα τους τα χαρτιά λέει ο κ. Τσακρακλίδης και δίδονται στους αναδόχους εντελώς δωρεάν. Για να το δώσει ο σύλλογος όμως το σκυλάκι, θα πρέπει να ελεγχθεί ο χώρος που θα μείνει από τα μέλη του συλλόγου και στον οποίο το ζώο δεν θα πρέπει να είναι δεμένο ή να είναι δεμένο με ένα ειδικό τρόπο όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος ανάμεσα στα άλλα που αναφέρθηκε ο κ. Τσακρακλίδης, ήταν για το κόψιμο των αυτιών και της ουράς, για το λάθος μικρόσωμοι άνθρωποι να βγάζουν βόλτα μεγαλόσωμα σκυλιά στους δρόμους και το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, για το ηλεκτρονικό τσίπ, για τον τρόπο που όταν ένα σκυλάκι το βγάλει κάποιος βόλτα θα μαζέψει τις ακαθαρσίες του, για τον τρόπο που οι ασυνόδευτοι κυνηγοί σκοτώνουν ότι κινείται όπως άγρια γεράκια, για τις φόλες και πόσο παράνομο είναι, και για την εξαφάνιση των σκύλων από τη Σπάρτη.

Τα τηλέφωνα για να επικοινωνήσει κάποιος με το σύλλογο είναι 2731021202, 6981630111 και 6947325510.


Δείτε το βίντεο



Επιμέλεια dogw0rld.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld