Η επιστροφή του Ρούμπι στο Σύνταγμα και η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων


Στα λημέρια του επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι ο σκύλος Ρούμπι που είχε κρατηθεί 15 ημέρες στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα καθώς, σύμφωνα με τον δήμο, είχε προηγηθεί καταγγελία από πολίτη για επίθεση σε βάρος του. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, ο Ρούμπι επανατοποθετήθηκε σήμερα στις 14.10 στην οδό Ερμού, στο Σύνταγμα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπαλλήλων της υπηρεσίας πρασίνου μόλις απελευθερώθηκε έτρεξε στους φίλους του.

Ο Δήμος Αθηναίων προέβει σήμερα σε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τον Ρούμπι: 

Σε αποκατάσταση της αλήθειας, για όσα έχουν αναπαραχθεί στο διαδίκτυο, σχετικά με τον Ρούμπι.

Ο συμπαθής τετράποδος βρέθηκε στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων, εξαιτίας επώνυμης επιβεβαιωμένης καταγγελίας ενός πολίτη ,ότι τον δάγκωσε στην Πλατεία Συντάγματος (υπάρχει φωτογραφία του τραύματος στη γάμπα του καταγγέλλοντος και απόδειξη φαρμακείου για αντιτετανικό ορό).


Για όσους δεν γνωρίζουν, ο νόμος για σκυλιά που δαγκώνουν προβλέπει κτηνιατρική εξέταση, δεκαπενθήμερη παρακολούθηση από την ημέρα του συμβάντος και επανεξέταση.


Μετά την παρέλευση των 15 ημερών και επειδή ο Ρούμπι δεν παρουσίασε επιθετική συμπεριφορά σε άλλα ζώα ή ανθρώπους ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Άγγελος Αντωνόπουλος εισηγήθηκε στα υπόλοιπα μέλη της αρμόδιας πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος την επανατοποθέτηση του Ρούμπι , στο σημείο περισυλλογής του, την πλατεία Συντάγματος. Την πρόταση έκανε ομόφωνα αποδεκτή η Επιτροπή. Ετσι ο Ρούμπι κυκλοφορεί και πάλι στις γνώριμες γειτονιές του.


Οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση είναι αναληθής και στερείται σοβαρότητας.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld