Οριστικό τέλος από την εταιρεία καλλυντικών Shiseido στις δοκιμές σε ζώα


Ένα μήνα προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύσει τα προϊόντα που παράγονται μετά από δοκιμές σε ζώα, η ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido ανακοίνωσε ότι σταματά να εφαρμόζει αυτή την πρακτική σε όλες τις μονάδες παραγωγής από τον Απρίλιο.


Η απόφαση της εταιρείας αφορά όλες τις μονάδες παραγωγής αλλά και τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Στον κανονισμό όμως υπάρχουν εξαιρέσεις: οι δοκιμές σε ζώα θα πραγματοποιούνται όταν αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να αποδειχθεί ότι ένα προϊόν είναι αβλαβές καθώς και σε χώρες που αυτές οι δοκιμές είναι υποχρεωτικές πριν καταλήξει ένα προϊόν στην αγορά.

Yπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν εδώ και πολλά χρόνια από τις εταιρείες καλλυντικών και άλλες επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν με άλλες μεθόδους τις δοκιμές σε ζώα, τονίζοντας ότι είναι ανώφελες και σκληρές.

Η Shiseido, που είχε σταματήσει τις δοκιμές σε ζώα στα δικά της εργαστήρια από το 2011, ανέφερε ότι θα εγγυάται την ασφάλεια των προϊόντων της όπως για παράδειγμα κάνοντας χρήση παλαιότερων στοιχείων από πειραματικές δοκιμές και με τη βοήθεια ανθρώπων-εθελοντών.
(Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο)



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld