Εύβοια: Δηλητηρίασαν σκυλίτσα με τα κουταβάκια της σε αυλή σπιτιού




Άλλο ένα φρικτό περιστατικό δηλητηρίασης ζώων στη βόρεια Εύβοια κατήγγειλε στην Ελεύθερη Φωνή - το πρωί της Παρασκευής - ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου κ. Βασίλης Καρατζάς για τέσσερα σκυλάκια ράτσας (κατοικίδια) τα οποία έπεσαν θύμα ενός δίποδου «τέρατος» που δεν δίστασε να πετάξει φόλα μέσα στην αυλή του σπιτιού όπου έπαιζαν τα άτυχα ζωάκια. 


Έντρομη η ιδιοκτήτρια των σκύλων (της μητέρας και τριών κουταβιών) προσπάθησε να τους δώσει τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πολύ αργά.. καθώς η φόλα έδρασε άμεσα και τα ζωάκια βρήκαν τραγικό θάνατο.

Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καρατζάς, πριν από μέρες είχαν βρεθεί δηλητηριασμένα από φόλες μια αδέσποτη γατούλα και ένας ακόμη σκυλάκος σε δρόμους του χωριού.


Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί κάποιοι ύποπτοι για αυτά τα περιστατικά ενώ δεν έχουν γίνει και μηνύσεις στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. 


Δυστυχώς ακόμη στη βόρεια Εύβοια δεν έχει συγκροτηθεί ένα καλά οργανωμένο Φιλοζωικό Σωματείο, η δράση του οποίου κρίνεται αναγκαία για την προστασία των ζώων στην περιοχή.
 

Παρήγορα αρχίζουν να διαφαίνονται μεμονωμένες προσπάθειες από εθελοντές που αγαπάνε τα ζώα και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld