Για κάθε ζώο που αγοράζετε, άλλο ένα πεθαίνει...


Βόλτες στο πάρκο, βόλτες με το αυτοκίνητο και παιχνίδια με μπάλες και Frisbee είναι πράγματα τα οποία τα ζώα των καταφυγίων θα μπορούσαν να τα χαρούν αν τους είχε δοθεί η ευκαιρία. Αλλά για τα περισσότερα δεν υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Σκυλιά και γάτες σε όλη τη χώρα πεθαίνουν γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράζουν ζώα από pet shops ή από εκτροφείς χωρίς διεθνή πιστοποίηση, αντί να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από καταφύγιο.


Η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες σκυλιά και γάτες στη χώρα μας και εκατομμύρια στον κόσμο, χάνουν τις ζωές τους κάθε χρόνο επειδή οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν, ενώ αμέτρητα ζώα περιμένουν υπομονετικά στα καταφύγια για μια ευκαιρία στην αγάπη και ένα ζεστό σπιτικό.

Όταν αγοράζετε ένα ζώο, είστε υπεύθυνοι για την άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια σας! Είστε εξίσου υπεύθυνοι για το θάνατο ενός αδέσποτου ζώου, ενός ζώου καταφυγίου που χρειάζεται σπίτι! Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα. 

Τα αδέσποτα δεν τοποθετήθηκαν στους δρόμους, έτσι, από μόνα τους. Βρέθηκαν εκεί λόγω της ανευθυνότητας και άγνοιας των ιδιοκτητών τους, στη μη παροχή των απαραίτητων για τη φροντίδα τους και στην επιμονή τους να μην στειρώνουν τα ζώα τους, γιατί έτσι έμαθαν, γιατί κάποιος τους το είπε, γιατί θεωρούν ότι ευνουχίζονται κι αυτοί μαζί τους!

Η έλλειψη στέγης δεν είναι πρόβλημα που αφορά μονάχα τους ανθρώπους. Αφορά και τα ζώα συντροφιάς εξίσου.

Μην επιμένετε στην αγορά ενός κουταβιού για να του μάθετε εσείς όλα αυτά που στην ουσία δεν γνωρίζετε καν, γιατί δεν φροντίσατε να μάθετε και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας πολύ πριν εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας.


Ένα ενήλικο σκυλί καταφυγίου ή ακόμα και το αδέσποτο που τριγυρνά στο δρόμο σας, έχει να σας χαρίσει πολύ περισσότερη αγάπη καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την απόρριψη και το ένστικτο της επιβίωσης, του δίδαξε ήδη τα βασικά για τη συμβίωση με τους ανθρώπους.


Εάν θέλετε να βάλετε ένα ζώο στη ζωή σας, υιοθετήστε από ένα καταφύγιο, υιοθετήστε και σώστε ένα αδέσποτο!




5 σχόλια:

  1. Για κάθε είδους "πολυτέλεια" που αγοράζεις, ένας άνθρωπος κάπου στον κόσμο πεθαίνει από ασιτία. Αν είναι έτσι, θα πρέπει και τα χρήματα που ξοδεύεις για "το κάτι παραπάνω" να τα δίνεις αλλού. Το θέμα είναι ότι ο καθένας μας θέλει αυτό που θέλει και όταν μπορεί το αποκτά. Όλα τα άλλα είναι καθαρά στην ιδεολογία και ηθική του καθενός και από τι στιγμή που δε βλάπτει κανέναν δεν έχει δικαίωμα κάποιος να κρίνει την επιλογή του.

    Επιπλέον, και με το να υιοθετήσει κάποιος ένα κατοικίδιο ποιος μας λέει τι θα γίνει με αυτά που δε θα πουληθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν μιλάει για χρήματα αλλά για ζώα που πεθαίνουν απο πολλές γέννες ουσιαστικά.δεν υπάρχει ιδεολογία στην πραγματικότητα.η αγάπη για τα ζώα δεν έχει στάνταρ δεν χει μπλε καφέ άσπρα χρωματα δεν έχει ράτσα έχει απλα αγαπη.αν βρίσκεις ενα παιδι στο δρόμο ορφανό θα πλήρωνε ς για να αγοράσει ενα άλλο???? Και για το να υιοθετήσει η αυτά που μένουν τι θα γίνουν αν σε ενδιέφερε το θέμα τόσο πολύ γιατί δεν κίνησε να μάθεις.γιατί στα λόγια κλανουμε ρεβυθια

      Διαγραφή
  2. ΩΡΑΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ,ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΖΗΣΤΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΌΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΑΝΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ,ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΑΒΟΗΘΗΤΟ..ΑΡΑ ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ,Η ΨΑΙΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Για κάθε ζώο που αγοράζετε άλλο ένα πεθαίνει΄΄. ''Για κάθε πολυτέλεια ένας άνθρωπος πεθαίνει'' . Τι ψυχολογικος εκβιασμός είναι αυτός; Ρε πάτε καλά;;;; Όταν θέλετε να περάσετε ένα μήνυμα φροντίστε να το κάνετε με άλλο τρόπο , όχι με το να εκβιάζετε ψυχολογικά τους άλλους , και προσπαθώντας να τους κάνετε να νιώσουν τύψεις.Ντροπή σας . Συνέλθετε, διότι δεν μπορώ να νιώσω καθόλου τύψεις επειδή αγόρασα ζώο από pet shop και που στην τελική το έβγαλα από την '' φυλακή'' που το είχαν (άμα το πάρουμε κι έτσι) και αυτή την στιγμή είναι πολύ ευτυχισμένο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. L-I-OVE-LIOVE είναι εμπόριο ψυχών και εσύ συνεισφέρεις και βοηθάς να διατηρείται αυτή η κατάσταση αγοράζοντας από ένα πετ σοπ. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις? Θα γεννούσαν ανθρωποι παιδιά μόνο και μόνο για να τα πουλήσουν αν δεν υπέρχε η αντίστοιχη ζήτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld