Έδεσε το σκυλί του σε εν κινήσει τρέιλερ και καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση




Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη την 1η Μαίου το απόγευμα αλλοδαπός στα Φιλιατρά, για κακοποίηση σκύλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, ο αλλοδαπός είχε δέσει το σκύλο με σχοινί πίσω από ένα τρέιλερ, με αποτέλεσμα το ζώο ταλαιπωρημένο από το πολύ τράβηγμα να βγάζει αφρούς από το στόμα του.
 
Άνδρες του Α.Τ. Φιλιατρών έφθασαν στο σημείο όταν ειδοποιήθηκαν από κάτοικο που είδε το συμβάν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος με 4 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη με 1 χρόνο αναστολή και 207 ευρώ έξοδα δικαστηρίου.

Ακολουθεί αποκλειστική μαρτυρία της καταγγέλουσας στην σελίδα ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 

'' Με το που είδα το περιστατικό, τον προειδοποίησα πως θα τον καταγγείλω αν δεν βάλει το σκυλί επάνω στη καρότσα αμέσως.

Δικαιολογήθηκε πως αν τον ανέβαζε επάνω στη καρότσα, το σκυλί θα πήδαγε κάτω.
Του είπα βάλ’ τον πάνω να το δω και ας πηδήξει.
Με αγνόησε και συνέχισε τον δρόμο του.

Έβγαλα φωτογραφίες και έτρεξα στην αστυνομία.
Έκανα επώνυμη καταγγελία και τον συνέλαβαν άμεσα.

Έμεινε αυτόφωρο όλο το βράδυ και το πρωί πήγε στον εισαγγελέα που έκρινε την άμεση δίκη του.
Καλέστηκε εκτάκτως δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος με 4 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη με 1 χρόνο αναστολή και 207 ευρώ έξοδα δικαστηρίου.

Ήταν η λιγότερη ποινή λόγω ότι η γνωμάτευση του κτηνιάτρου δεν έδειξε σημάδια κακοποίησης.
Οι φωτογραφίες μου όμως ήταν αρκετές για να κρίνουν την ενοχή του.

Συγχαρητήρια στην Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας για την άμεση επέμβασή τους και για τη συμπαράστασή τους στο Α.Τ. Φιλιατρών.
 

Με βοήθησαν πολύ!!!

Το σκυλάκι είναι ακόμα με το αφεντικό του ο οποίος πράγματι παραδέχτηκε πως υπέφερε εκείνη τη στιγμή, είπε πως δεν θα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο και υπάρχει η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας οι οποίοι παρακολουθούν το θέμα. 

Ευελπιστούμε πως ο άνθρωπος αυτός πήρε το μάθημά του και θα είναι πιο προσεκτικός με τα ζώα του (έχει άλλα 3 σκυλάκια, που έμαθα από την γειτονιά του πως τα έχει καλά γενικά).

Το θετικό είναι πως η δικαιοσύνη είναι με το μέρος μας!!!! Το συναίσθημα όταν τελείωσε η δίκη και ήρθαν και οι 5 που ήταν στα έδρανα (δικαστές, εισαγγελέας, γραμματέας) και μου είπαν μπράβο και ότι έπραξα πολύ σωστά, με τον άνθρωπο κατηγορούμενο να παραδέχεται την ενοχή του να μου δίνει το χέρι του και να μου λέει  «καλά έκανες! Πράγματι το σκυλί μου υπέφερε εκείνη τη στιγμή και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου αν το έβλεπα».... αξία ανεκτίμητη!

Δεν είναι κακός ο άνθρωπος (Βουλγαρικής καταγωγής, νέο παιδί) - έλλειψη παιδείας είχε απλώς και έχει μάθει να μεταχειρίζεται διαφορετικά στα ζώα - τώρα όμως κατάλαβε! είμαι σίγουρη γι' αυτό!!!!!!
''




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld