Θανάτωση αδέσποτων με υπογραφές από κατοίκους στα Καλά Νερά!




Η σχεδιαζόμενη ενέργεια των κατοίκων και των επαγγελματιών στα Καλά Νερά, αποτράπηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας

Υπογραφές για την εξόντωση των αδέσποτων ζώων συγκέντρωναν τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Καλών Νερών  με πρόσχημα την «άσχημη εικόνα» που «πλήττει τον τουρισμό» της περιοχής, σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση».

Τα αδέσποτα κυκλοφορούν κυρίως στην παραλία των Καλών Νερών και οι επαγγελματίες σε συνεργασία με τους κάτοικους αποφάσισαν να συγκεντρώσουν υπογραφές προκειμένου να τα «εξαφανίσουν» από την παραλία του χωριού.

Για την παραπάνω ενέργεια ενημερώθηκαν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» τα οποία απευθύνθηκαν άμεσα  στον διοικητή του Α.Τ Μηλεών.  Οι αστυνόμοι του Α.Τ Μηλεών μετέβησαν στα Καλά Νερά προκειμένου να εξακριβώσουν τις καταγγελίες που είχαν στα χέρια τους και όντως εκεί συνάντησαν τον πρόεδρο του Τοπικού Προέδρου κ. Γεωργαδάκη, ο οποίος είχε στα χέρια του την λίστα των πολιτών που είχαν υπογράψει για την εξόντωση των αδέσποτων.

Στη συνέχεια τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου με την συνοδεία των αστυνομικών συζήτησαν με τους επαγγελματίες της περιοχής , δίνοντας τους να καταλάβουν ότι η σχεδιαζόμενη δράση τους είναι ποινικά κολάσιμη.

Παράλληλα τους επέστησαν την προσοχή και οι παριστάμενοι αστυνομικοί τόνισαν ότι θα θεωρήσουν υπεύθυνους τους ίδιους για οποιαδήποτε ενέργεια κατά των ζώων,  αρχής γενομένης από το γεγονός της σύνταξης αυτής της λίστας που σύμφωνα με τον ΠΚ 184 που ορίζει ότι «όποιος δημόσια με οποιοδήποτε τρόπο προκαλεί η διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος η πλημμελήματος τιμωρείται».

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου τονίζουν τα εξής :

«Κύριε Δήμαρχε λυπούμεθα που αναγκαστήκαμε  πράγματι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αήθη και πέραν πασης λογικής παράνομη ενέργεια των πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής σας και ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι καταστάσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθει έαν εσεις είχατε έστω και κατ΄όλίγον ενδιαφερθεί να σκύψετε πάνω  στο υπάρχον όντως πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της περιοχής σας  και να υλοποιήσετε  αυτες τις αποφάσεις  που έχετε προ καιρού εξαγγείλει !

Ζητούμε να  αποκηρύξετε δημοσίως αυτές τις πονικά κολάσιμες και επαίσχυντες για τον πολιτισμό μας  πράξεις και προθέσεις  και να υλοποιήσετε το ταχύτερον αυτά τα οποία ο Νόμος 4039 ορίζει  οτι πρέπει να γίνουν από τον κάθε Δήμο αυτής της χώρας που πλήτεταιι βάναυσα από την αβελτηρία Δημοσίων Προσώπων».

Στο τέλος επισημαίνουν ότι αυτή θα είναι η τελευταία τους έκκληση και αν δεν  προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τα αδέσποτα του Δήμου απομένει μόνο η δικαστική οδός για παράβαση καθήκοντος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld