Έφυγε η Σάντυ, το σκυλί των μεγάλων επιτυχιών στη δίωξη ναρκωτικών Μυτιλήνης



Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια είχε αποσυρθεί από την «ενεργό δράση» λόγω προχωρημένης ηλικίας, ενώ το Σάββατο το πρωϊ άφησε την τελευταία της πνοή, πλήρης ημερών, από φυσιολογικά αίτια. Ο λόγος για τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο   Κ9 στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνης, τη «Σάντυ»


Με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της, στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, η «Σάντυ» είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εμπόρων ναρκωτικών καθώς επί θητείας της είχε «μπλοκάρει» μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης  ενώ είχε γίνει η αιτία να συλληφθούν αρκετοί διακινητές ουσιών.

Μάλιστα για ένα διάστημα, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου δεν είχε ακόμη σκύλο για την ανίχνευση ουσιών, χρησιμοποιούνταν η «Σάντυ» σε συνεργασία με το λιμενικό  και για υποθέσεις της αστυνομίας. Η Αστυνομική Διεύθυνση απέκτησε αργότερα την «Μπες» και εκείνη εκπαιδευμένος σκύλος στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, ράτσας Μαλινουά.

Το 2010 όταν πια είχε συμπληρώσει τα προβλεπόμενα χρόνια δουλειά της, η «Σάντυ» συνταξιοδοτήθηκε και τη θέση της πήρε στο λιμενικό σώμα ο «Ντάρκο».  Το Μάρτιο του 2010 λίγους μήνες πριν την απομάκρυνσή της από το Σώμα  είχε εντοπίσει στο λιμάνι βαλίτσα με τέσσερα κιλά χασίς ενώ οι λιμενικοί είχαν συλλάβει τόσο το «βαποράκι» της όσο και τον παραλήπτη της, σφραγίζοντας έτσι άλλη μια μεγάλη επιτυχία της στη μάχη της δίωξης κατά των ναρκωτικών.

Ο λιμενικός εκπαιδευτής της, συνέχισε να την  φροντίζει της και μετά την «αποστρατεία» της.  Για εκείνον η «Σάντυ» ήταν οικογένειά του και είχε αγαπηθεί σαν μέλος οικογένειας και από όλους τους λιμενικούς που υπηρετούσαν στο Τμήμα Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld