Νέα έρευνα: Tα σκυλιά είναι εξυπνότερα από όσο νομίζουμε




Είναι γνωστό ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Όσοι έχουν σκυλιά μπορούν να καταλάβουν -χωρίς ιδιαίτερες επεξηγήσεις- ότι τα σκυλιά, εν αντιθέσει με άλλα κατοικίδια, είναι ζώα που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ιδιοκτήτη τους και αποκτούν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με εκείνον.


Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι τα σκυλιά μπορεί να είναι εξυπνότερα από όσο νομίζουμε. Αυτό υποστηρίζει με έρευνά του ο καθηγητής Εξελικτικής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Ντιουκ στις ΗΠΑ, κ Μπράιν Χέιρ. Ο καθηγητής  ιδρυτής του Κέντρου Γνώστης για σκύλους, υποστηρίζει ότι κανένα άλλο ζώο δεν έχει  την ίδια εξαιρετική ικανότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους όπως ο σκύλος.
 

Μάλιστα ο καθηγητής έχει δημιουργήσει και ένα ειδικό τεστ βάσει του οποίου ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να μάθει σε ποια κατηγορία ανήκει ο σκύλος του. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο κ Χέιρ προτείνει ένα τεστ με 10 παιχνίδια των 15- 30 λεπτών συνολικά, τα οποία εξετάζουν πέντε γνωστικές ικανότητες: συμπόνια επικοινωνία, πονηρία μνήμη και λογική. 

Βάσει αυτών των ικανοτήτων ο καθηγητής έχει καταλήξει σε εννέα προφίλ σκύλων μεταξύ αυτών ο «άσος» που λύνει τα προβλήματα και έχει εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας, ο «ειδικός» που μπορεί να να λύσει προβλήματα μόνος του αλλά και ως μέλος μιας ομάδας. 
 

Δείτε εδώ το τεστ του καθηγητή






0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld