Η συρόμενη αλυσίδα για τον σκύλο



Κανένα ζώο δεν πρέπει να περνά όλη του τη ζωή αλυσοδεμένο. Τα σκυλιά αυτά υποφέρουν από μοναξιά, είναι βαριεστημένα και δυστυχισμένα. Εάν αφεθούν μόνα τους και αλυσοδεμένα για πολύ καιρό, θα γαβγίζουν συνέχεια. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι σε απόγνωση. 

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μη δένετε το σκύλο σας αλλά να κατασκευάσετε ένα μεγάλο περιφραγμένο χώρο, από δυνατό συρματόπλεγμα, αρκετά ψηλό και να τον έχετε μέσα. Προσοχή, τα μικρά κλουβιά είναι απαράδεκτος τρόπος για να κρατιούνται τα σκυλιά. Εάν δεν μπορείτε να έχετε το σκύλο σας σε κατάλληλο περιφραγμένο χώρο, τότε η καλύτερη μέθοδος είναι η ''συρόμενη αλυσίδα''.

Πως να κατασκευάσετε μια ''συρόμενη αλυσίδα''
 
-Σκάψτε τουλάχιστον ένα μέτρο κάτω από τη γη και τοποθετήστε δυο σιδερένιους πασάλους 5 εκατοστά πάχος. (Στερεώστε τους με κουγκρί). Το ύψος των πασάλων πρέπει να είναι στο ύψος του ώμου του σκύλου και να είναι όσο πιο μακριά γίνεται ο ένας πάσαλος από τον άλλο για να δίνεται η ευκαιρία στον σκύλο να εξασκείται.

- Πάρτε όσο συρματόσχοινο χρειάζεστε για να συνδέσετε τους δύο πασάλους και στερεώστε το στον κάθε πάσαλο. Πριν στερεώσετε το συρματόσχοινο στον ένα πάσαλο περάστε και ένα 13 χιλιομέτρων περιστρεφόμενο κρίκο ο οποίος θα επιτρέπει στον σκύλο να γυρίζει. Το συρματόσχοινο θα μπορεί, επίσης, να τοποθετηθεί σε ένα τοίχο (εάν διαθέτετε) και σε ένα πάσαλο (αντί 2 πασάλους). Το συρματόσχοινο θα πρέπει να έχει ''στόπερ'' στα δύο άκρα για να εμποδίζει το σκυλί να μπλεχτεί στα άκρα των πασάλων όταν πηγαινοέρχεται.

- Στερεώστε μια ελαφριά αλυσίδα στον κρίκο που έχετε περάσει στο συρματόσχοινο και στο περιλαίμιο του σκύλου. Το μήκος της αλυσίδας θα πρέπει να είναι τόσο όσο χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα δεν είναι τόσο πολύ μακριά ώστε ο σκύλος να μπερδεύεται σε κοντινούς θάμνους και περιφράγματα.

Το σπιτάκι του σκύλου

Η αλυσίδα και το συρματόσχοινο θα πρέπει να είναι τοποθετημένα κατάλληλα έτσι ώστε το σκυλί να μπορεί να μπει εύκολα στο σπίτι του. Το σπίτι του θα πρέπει να είναι προστατευόμενο από την βροχή και τον αέρα, με στέγη επικλινή και το πάτωμά του να είναι υψωμένο 10 εκατοστά από το έδαφος. 
Καλό θα ήταν η φαρδιά πλευρά στο σπιτάκι να ανοίγει για να μπορεί να καθαρίζεται εύκολα και η τρύπα εισόδου στο σπίτι του να είναι αρκετά μεγάλη για να μπαινοβγαίνει εύκολα.
Μια σακούλα ή καμβάς μπορεί να κρέμεται στην είσοδο του για να κρατά τον σκύλο στεγνό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Ο καμβάς πρέπει να είναι στερεωμένος με τέτοιο τρόπο που το σκυλί δεν θα έχει παρά να το σπρώξει για να μπει και να βγει.
Στεγνά και καθαρά στρώματα ή κουβέρτες πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο σπιτάκι και να αλλάζονται τακτικά. Ένα μπωλ με νερό πρέπει να είναι πάντοτε κοντά στο σκυλί και να είναι βαρύ ώστε να μην αναποδογυρίζεται εύκολα. Τα κόπρανα του σκύλου θα πρέπει να μαζεύονται, ώστε η περιοχή να διατηρείται γενικά καθαρή.

Διευκρινίζεται ότι η συρόμενη αλυσίδα δεν είναι κατάλληλη για καθημερινή εξάσκηση του σκύλου. Πρέπει να βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα. Και πάνω από όλα θυμηθείτε πως οι φίλοι δεν δένουν τους φίλους με αλυσίδες, σωστά;




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld