Ρόδος: Ξέφυγε η κατάσταση με τους αθίγγανους επαίτες που ξυλοκοπούν όσους προσπαθούν να σώσουν τα ζώα


Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αθίγγανου υπέβαλε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου το φιλοζωϊκό σωματείο με την επωνυμία "Τυχερές Πατούσες", νομίμως εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του κ. Γεώργιο Κυπραίο.



Όπως καταγγέλλεται, την 14η Αυγούστου 2013 και περί ώραν 17.00 στην οδό Ιπποτών της Μεσαιωνικής Πόλης, το μέλος του σωματείου κ. Ευαγγελία Μαζαράκου, ξεναγός, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια ξενάγησης ότι δύο μικροί αθίγγανοι επαιτούσαν, έχοντας στην κατοχή τους, μισοναρκωμένα, ένα σκυλάκι θηλυκό μικρής ηλικίας και ένα γατάκι με σχοινί, τα οποία ήταν ταλαιπωρημένα και κακοποιημένα.

Στην προσπάθειά της να συναιτίσει τα τσιγγανάκια και ενώ είχε ειδοποιήσει την άμεση δράση, της επιτέθηκε μια ολόκληρη ομάδα αθιγγάνων (τσιλιαδόροι, γονείς κλπ) οι οποίοι την χτύπησαν και της προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Θυμίζουμε ότι με εντολη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας δύο αθίγγανες, αλβανικής καταγωγής, που είχαν συληφθεί για το συγκεκριμένο επεισόδιο αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι τσιγγάνες στη Ρόδο όχι μόνο χρησιμοποιολούν τα ανήλικα παιδιά τους για να συγκινήσουν τους τουρίστες αλλά ναρκώνουν και μικρά ζώα τα οποία κρατούν στις αγκαλιές τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

Η ξεναγός δεν υπέβαλε έγκληση και το ΑΤ Ρόδου κίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία σε βάρος των γονέων των δύο ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας των παιδιών τους.




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld