Βουκουρέστι: Ο Δήμαρχος θα προβεί σε δημοψήφισμα για την ευθανασία αδέσποτων σκύλων!Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου Σορίν Οπρέσκου δήλωσε ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για το θέμα της ευθανασίας χιλιάδων αδέσποτων σκύλων, μετά το θάνατο τετράχρονου παιδιού, το οποίο την περασμένη εβδομάδα κατασπαράχθηκε από αδέσποτους σκύλους σε συνοικία της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων, αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν περίπου 1100 ανθρώπους τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου εξήγησε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Οπρέσκου, οι κάτοικοι του Βουκουρεστίου θα έχουν ένα ερώτημα να απαντήσουν, αν συμφωνούν με αυτό το ακραίο μέτρο για τους αδέσποτους σκύλους.

“Κάνω αυτό που μου λένε οι πολίτες, γι' αυτό πρέπει να αναλάβω γρήγορη και σωστή δράση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα με εξουσιοδοτήσει να ασκήσω πίεση στη Βουλή για να τροποποιήσει το νόμο για την προστασία των ζώων” ανέφερε ο κ. Οπρέσκου. Πρόσθεσε ακόμη ότι αρνείται να πιστέψει ότι οι νομοθέτες θα αγνοήσουν τη βούληση των πολιτών, παρ΄όλο που το δημοψήφισμα έχει μόνο συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου κάλεσε, στην αρχή της εβδομάδας, την κυβέρνηση να υιοθετήσει νόμο που θα επιτρέπει την ευθανασία των αδέσποτων σκύλων (διαβάστε εδώ).

"Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενότητας και αλληλεγγύης. Θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς ό,τι πουν οι πολίτες" δήλωσε ο δήμαρχος Βουκουρεστίου.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld