Αφιέρωμα για το ταξίδι στην Ρουμανία


Η Έλενα Ζ. συμμετείχε στην Ελληνική αποστολή που ταξίδεψε μέχρι την Ρουμανία για να διαμαρτυρηθεί για τον άθλιο νόμο και την μαζική σφαγή των αδέσποτων.

Οι εικόνες που αντίκρυσε στα καταφύγια ήταν σκληρές. Μέσα από ένα αφιέρωμα που έγραψε η ίδια και σας παρουσιάζουμε, θέλησε να μας μεταφέρει όλα όσα έζησε και είδε.Αφιέρωμα στους ανθρώπους που γνώρισα στη διαμαρτυρία
Αφιέρωμα στις άδικα καταδικασμένες ψυχές
Έκκληση βοήθειας για κοινοποίηση - υιοθέτηση - εθελοντισμό


Αθώες ψυχές καταδικασμένες σε μια κόλαση. Μάτια που εκλιπαρούν κι άλλα που έχουν χάσει κάθε ελπίδα...Περιμένουν τη σειρά τους..

Στα ματάκια τους ζωγραφισμένος ο τρόμος. Τα κορμάκια τους σκελετωμένα...Κάποια από αυτά είχαν ακόμα όρεξη να φάνε, είχαν δυνάμεις να γαυγίσουν και να κουνήσουν τις ουρίτσες τους, να μας μιλήσουν όπως εκείνα ξέρουν.

Πίσω έμειναν τα άλλα...Κορμιά άρρωστα, κεφάλια σκυμμένα που δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για φαί. Αλλά δε μας κοιτούσαν στα μάτια...Δε κουνήθηκαν στιγμή όσες ώρες ήμασταν εκεί. Μονάχα κουλουριασμένα έτρεμαν από το κρύο και την αδυναμία σε μια άκρη, παρατημένα από κάθε προσπάθεια.ζωντανά - νεκρά.

Αθώες καρδούλες που δε φέρουν καμία ευθύνη είναι ήδη καταδικασμένα σε θάνατο από ανθρώπους αδηφάγους εγωιστές σε σημείο εγκληματικό, καταστροφικό. Τα περισσότερα δε προλαβαίνουν αυτό που λένε "ευθανασία". Δεν αντέχουν τις συνθήκες....

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δίνουν μάχη για να προστατέψουν κάτι ανεκτίμητο πάνω στη γη, τα αγνά συναισθήματα.

Άνθρωποι με καρδιά που τους αξίζουν τόσα πολλά κι είναι ευχαριστημένοι με τα λίγα κι από αυτά τα λίγα δίνουν..

Άνθρωποι που δε κάθονται όλη μέρα στη καφετέρια γιατί τρέχουν να βοηθήσουν.

Άνθρωποι που κατανοούν άλλες ψυχές, τετράποδες, τις προστατεύουν κι αγνοούν όλους αυτούς που τους χλεβάζουν.

Άνθρωποι που δε θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικότερο από το κάθε τι..που βγάζουν κομμάτι από μέσα τους και το μοιράζονται ολόψυχα.....

Είχα τη τύχη να γνωρίσω μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους. Είχα τη τύχη να δω πως έχουν μείνει αξίες ακόμα και τώρα.

Σε αυτούς τους ανθρώπους σκύβω το κεφάλι και τους εύχομαι δύναμη και τύχη...πολύ..γιατί τη χρειάζονται!

Και τους ευχαριστώ που ζεσταίνουν κάτι μέσα μου,εκεί που η άθλια κοινωνία που ζούμε προσπαθεί να μου τα παγώσει όλα..

Αυτοί οι θαυμάσιοι άνθρωποι έσωσαν ήδη 6 καταδικασμένες ψυχές κι άλλες δεκάδες που τις περιμένουν στην Ελλάδα σύντομα για να τους βρουν μια ζωή που τους αξίζει.

Ένα σπίτι ζεστό με αγάπη για να μαλακώσουν τον πόνο από όσα είδαν κι όσα έζησαν...

Όσοι θέλουν να υιοθετήσουν ένα από τα αδέσποτα της Ρουμανίας που προορίζονται για ευθανασία και να το σώσουν από τα κολαστήρια - καταφύγια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Save a Greek Stray.

1 σχόλιο:

  1. ....Η Κίνα και η Ρουμανία είναι απο τις χειρότερες χώρες 'δολοφόνοι' για τα ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld